Frissen Fejérből

2022.11.27. 19:40

Kisangyalok százai daloltak, majd felgyúltak az ünnepi fények Fehérvár belvárosában (videó)

Advent első vasárnapjával a nyugalom, az elmélkedés, az adakozás és a megnyugvás ideje jött el. Álljunk meg mi is, kezdjük meg lelkünk felkészítését az ünnepre – hangzott el az első gyertya meggyújtása és a több száz gyermek éneke előtt Székesfehérvár belvárosában vasárnap este.

S. Töttő Rita

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Egy szalmaszálat nem lehetett volna leejteni Székesfehérvár belvárosában vasárnap este, olyan sokan voltak kíváncsiak az első adventi gyertya meggyújtására, valamint a Kisangyalok karának ünnepi műsorára. Ez nem is csoda: több mint hatszáz fehérsapkás és sálas, led gyertyát tartó gyermek énekelt a főtéren ezen a különleges alkalmon.

- Advent első vasárnapjával a nyugalom, az elmélkedés, az adakozás és a megnyugvás ideje jött el. Álljunk meg mi is, kezdjük meg lelkünk felkészítését az ünnepre – e szavakkal köszöntötte a több ezer fős közönséget Kovács Szilvia műsorvezető a fellépő diákok előtt. Mint elmondta, az adventi énekkar ötlete a Fricsay-díjas Hartyáni Mária énektanártól származik. A városban jól ismert, ma már nyugdíjas zenepedagógus kezdeményezése támogatásra talált. Így született meg a hagyományos adventi program. Tizenhárom iskola növendéke dalolt ezen az estén: a Felsővárosi, a Hétvezér, a Kodály Zoltán, a Kossuth Lajos, a Munkácsy Mihály, a II. Rákóczi Ferenc, a Szent Imre, a Széna Téri, a Táncsics Mihály, a Teleki Blanka, a Tóvárosi, a Vörösmarty Mihály és a Zentai úti Általános Iskola diákjai szerepeltek a Kisangyalok karának kórusában. Polgár Zoltánné, a Kodály Zoltán Általános Iskola tanára vezényletére szegeződött az összes kisgyermek tekintete, a hangszerelés pedig Cserta Balázs munkáját dicséri.  

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap 

Spányi Antal megyés püspök, a gyertyagyújtás előtt elmondta többek közt: próbáljunk örömet szerezni, próbáljunk egymáshoz másként szólni, készségesebbek lenni, próbáljunk meg jót tenni.

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap 

- Jézus azt várja tőlünk az ő szeretetében: mi is szeretetet adjunk, szeretetben éljünk! Ha ezt megtesszük, advent után a karácsonyt örömben és békében ünnepelhetjük.

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap 

Vargha Tamás is köszöntötte a résztvevőket:

- Hiszünk abban, hogy mi fehérváriak erős közösség vagyunk. Erősen hiszünk abban, hogy összetartó közösség a mienk, s ahogy az elmúlt években, úgy a jövőben is minden nehézséget, váratlan eseményt, kihívást legyőzünk - mi együtt, fehérváriak. Ez a gyertya ezt a közös erőt is jelképezi! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában