Kiállítás

2023.07.01. 07:30

Tovább csodálhatók a dinnyési gyöngycsodák!

Egy hónappal meghosszabbították a Magyar Gyöngy Egyesület kiállítását a dinnyési Templomkert Hagyományőrző Központban. Augusztus közepéig érdemes eljönni és megnézni ezeket a csodákat!

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Csodálatos nyakékek, övek, különleges ékszerek és még egy szegfűszegből készített nyaklánc is látható azon a kiállításon, melyet a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat Dunántúli Regionális Társasága (M-ART) rendezett dinnyési székhelyén, a Templomkert Hagyományőrző Központban a Magyar Gyöngy Egyesület anyagából. Gonda Emma, a M-Art alelnöke a feol.hu-nak elmondta: a 2003-ban alakult egyesület 10 éves jubileumát ünnepli idén, ezért szervezték a tárlatot. Az itt bemutatott alkotások az elmúlt években készültek, melyekhez nagy szaktudás és tapasztalat szükségeltetik.

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

A Magyar Gyöngy Egyesület célja egyértelmű: a gyöngykultúra, az ékszerkészítés hagyományos és modern irányzatainak megismerése és megismertetése a közönséggel. A tagság igen széleskörű: vannak 15 és 80 éves tagok is, akik előszeretettel alkotnak maradandó, akár zsűrizésre is szánt munkákat. A dinnyési tárlaton is láthatjuk például egy 16 éves fiatal keze munkáját is.

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

A kiállítás kívülről, a „kirakatból” is megtekinthető, de előre egyeztetett időpontban a M-Art betekintést enged az érdeklődőknek a belső helyszínen is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában