Frissen Fejérből

2023.07.29. 11:42

Ha Fehérvár nincs velem, akkor ki? – FEZEN 3. nap (galéria, videó)

A fenti kérdést Fluor Tomi, a WellHello zenekar fehérvári tagja fogalmazta meg, amikor a közönség segítségét kérte: ugrálásban, táncban, őrjöngésben.

Szanyi-Nagy Judit

A WellHello pénz- és konfettiesője sem maradt el

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Ugyanő éppen ezért nagyon sok helyi utalást is tett koncert közben; a Barátom című szám előtt például a gyermekkori emlékekről, helyekről – Vesztegzár, FEZEN Klub – hallhattunk. De a nagyon közeli múltat is megidézte a rapper, méghozzá a csütörtöki napot.

– Hallom, itt jártak tegnap a Maricsék – kezdte élcelődve, utalva a ValMar fellépésére –, és jól érezték magukat, nagy bulit csináltak, de Milán kidőlt, mint a rohadt nád... – mondta, miközben a közönség hol éljenzett, hol felnevetett. Aztán stílusos folytatásként elénekelte Diazzal, hogy "de nem tolják túl... De azért de, ja, ma kicsit túltolják."

Fotó: Szanyi-Nagy Judit  / Fejér Megyei Hírlap

S miközben a napfényes időből holdfényes lett, már azon kaptuk magunkat, hogy Azahriah énekelteti meg a végeláthatatlan embertömeget. Szinte énekelnie sem kellett, a rajongók kívülről tudták a számokat és nem féltek ezt megmutatni. Persze volt pillanat, amikor az előadó is partner volt ebben, és hagyta, hadd élje ki magát a közönség. "Mert úgyis minden mindegy nekem már" – énekelték ütemesen.

A Fehérvár Színpadon aztán a 90-es évek egyik ismert német rock zenekara, a Guano Apes csapott a húrok közé, ahol az énekes, Sandra Nasić a népszerű Big in Japannel is lenyűgözte közönségét. Az első sorokban már viszonylag az elején elkezdődött a pogózás, de a koncert vége felé a bodysurf sem maradt ki, azaz két acélbetétes cipő emelkedett a magasba, amit – a viselőjével együtt – a többi ember tartott a kezében, a fejük fölött. 

Odaát, a nagyszínpadnál már Majka és bandája mozgatta meg az embereket, mondhatni, ahogyan szokta. Ugrálásból nem volt hiány. És utalásból sem, ugyanis a napokban kiderült, hogy a Forbes magazin szerint ő a legértékesebb celeb, míg a második Sebestyén Balázs műsorvezető-rádiós – ezzel pedig a közösségi médiában ugratják egymást. "Ki is a 2. helyezett? Őt nem ismerem" – hangzott el a színpadon nevetve, úgy, hogy Sebestyén mindeközben a backstage-ből kísérte végig Majka koncertjét.

Fotó: Szanyi-Nagy Judit  / Fejér Megyei Hírlap

Innen a tömeg szó szerint átáramlott a sátorba, ahol T. Danny "megmondta azt, amit nem hittek" az emberek, s ezt mindenki torkaszakadtából üvöltötte vele. A vége felé már egy tűt nem lehetett leejteni, annyian gyűltek össze a koncertre és szereztek maguknak felejthetetlen élményeket a fesztivál utolsó előtti napján.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában