Mit akasszunk az ágakra?

2021.12.04. 13:00

Karácsonyfadíszek otthon, pillanatok alatt

Ezen a hétvégén már a második gyertyát gyújtjuk az adventi koszorún, érdemes hát elgondolkozni, mivel díszítsük az idei karácsonyfát.

Budai-Horváth Anett

A már meglévő gömböket is átalakíthatjuk, de újak ugyancsak készülhetnek az ünnepi fára

Forrás: pixabay

Ha szeretnénk otthon, nyugalomban elkészíteni a díszeket, érdemes már most nekiállnunk. Ez nagyszerű program lehet gyerek mellett is; a díszekről pedig évekkel később is a közös karácsonyi készülődés juthat a kicsi eszébe. Karácsonyfadísz bármi lehet: a nagyon csillogótól a letisztult színűeken át egészen az ehető díszekig miden. 

A villanykörtéből szép díszt készíthetünk. Ehhez nem kell más, minthogy lefessük, egy kis csillámporral megszórjuk, kössünk rá egy madzagot, és már fel is akaszthatjuk. 

A mézeskalács-emberkét nemcsak megehetjük, de ha kötünk rá egy sálat, és teszünk rá akasztót, igazán aranyos dísz válhat belőle. 

Sima kartonpapírból is vághatunk ki különböző mintákat, melyeket befesthetünk, s még személyes üzenetet is írhatunk rájuk. Kartonpapírból vághatunk ki csillagokat, melyeket finom fonallal körbetekerve máris egy igazi pihe-puha dísz kerülhet a fára. 

Fahéjrúd és botok összekötözésével is remek alakzatú díszek készíthetők, és még illatosak lesznek. Természetesen készíthetünk gyümölcsökből is díszeket, ehhez nem kell mást tenni, mint megszárítani a narancs-, citrom- és almaszeleteket, majd felfűzni azokat egy zsinórra, és már mehetnek is karácsonyfára. Egyébként az alma egyike a legrégebbi és leghagyományosabb karácsonyfadíszeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában