Gratulálunk!

2020.01.23. 07:05

Táncosé lett Fehérvár kulturális díja

Tombor Tímea táncművész kapta a 2020-as esztendő Pro Cultura Albae Regiae díját a szerda esti gálaműsoron.

Majer Tamás

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A rangos elismerést évente egyetlen személy vagy közösség nyerheti el Székesfehérvár önkormányzatától.

– Tombor Tímea 1973-ban született Székesfehérváron. Hatévesen kezdett táncolni az Alba Regia Néptáncegyüttesben, amelynek 2005-ig tagja maradt. Ezalatt kitanult nőiruha-készítő szakmunkás­nak, így az együttes népviselet-készítője és jelmeztárosa lett, közben folyamatosan táncolt is. 1996-tól tagja lett a Vörösmarty Színház tánckarának. Színházi évei alatt szeretett bele a modern táncba: 2006 és 2010 között elvégezte a Magyar Táncművészeti Főiskola moderntánc táncpedagógus szakát. 2009-től oktat a Gor­sium Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumban, ahol 2016 óta vezeti a tánctagozatot, meghatározó szerepet tölt be az intézmény életében. 2018-ban megalapította a Step and Style Táncstúdiót, amely jelenleg 120 tanítvánnyal működik, 4 évestől 50 éves korig. 2016-ban kezdte el kitanulni a sminkes szakmát: filmes sminkes, maszkos, sminkmesteri és arcfestői tudást szerzett, hogy tanári és edzői tevékenysége mellett így is támogassa tanítványait – hangzott el méltatásában.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Tombor Tímea a díjat Cser-Palkovics András polgármestertől vehette át a város magyar kultúra napi műsora előtt, a színházban.

A gálaesten köszöntötték a Minősített Könyvtár címet elnyert Vörösmarty Mihály Könyvtárat, illetve az Alba Regia Szimfonikus Zenekart is, amelyet az emberi erőforrások minisztere kiemelt minősítésű előadóművészeti szervezetté nyilvánított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában