Már nem kell sokat várni

2023.09.07. 17:00

Így fest a lassan kész Alsóvárosi rét pihenőparkja - modern, mégis természetbe illeszkedő épülettel

Hamarosan átadható állapotba kerül az Alsóvárosi réten kialakításra kerülő vadonatúj park. Székesfehérvár legújabb, modern elemekkel ellátott közösségi parkja napelemes lámpákkal, sétánnyal, kiszolgáló épülettel köszönti az őszt.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Éppen egy évvel ezelőtt kezdődtek meg a munkálatok a Székesfehérvár maroshegyi részéhez tartozó Alsóvárosi réten, ahol nem sokkal később már látványos változásokat tapasztalhattak a környékbeliek. A 100 hektáros terület 30 hektáros részéből alakított ki itt pihenőparkot Székesfehérvár önkormányzata, az akkori tervek szerint idén augusztusi átadással.

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

A munkálatok folyamatosan zajlottak, nagy ütemben valósultak meg az ígéretek – például a kiszolgáló épület és annak parkolója. Azóta sétányt alakítottak ki, melyen nyolcvannégy, napelemmel ellátott világítótest kapott helyet, továbbá árnyékolóval ellátott pihenőpadok és asztalok, napozóágyak, kerékpártárolók teszik színesebbé a területet. Hamarosan végez a kivitelező a helyszínen, s akár már jövő hétre elkészülhetnek a munkálatokkal. Az épület igazán különleges lett, valódi tájépítészeti elem: halványzöld színével, vonalaival illeszkedik a mező dimbes-dombos hangulatába.

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában