Rehabilitáció

2022.09.23. 18:13

Megkezdődtek a munkálatok az Alsóvárosi réten

Látványosan megkezdődtek a munkálatok az Alsóvárosi réten, amelynek rehabilitációját tavaly jelentette be a város vezetése. Akkor kérdésként merült fel: a magánkézből megmentett terület, mint a város „zöld tüdeje”, megmaradhat-e érintetlen ökoszisztémának vagy parkosításával bevonják a város vérkeringésébe. Ez utóbbi mellett tették le voksukat a döntéshozók, s mutatták be a terveket is.

S. Töttő Rita

Megkezdődtek a munkálatok az Alsóvárosi réten - a parkosítás elkezdődött

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

A 2022-es nyár meglehetősen megterhelő volt az aszály és a hőség miatt, ám amint ennek vége lett, a rétre is kivonultak a munkagépek. Először csak szalagozást vehetett észre a járókelő, mostanra azonban már a földmunkák is megkezdődtek. Megkérdeztük hát az önkormányzatot, mire számíthatunk a közeljövőben s mikorra fejeződhetnek be a munkálatok? Ez utóbbi ugyan kérdéses még, de amint az önkormányzat közölte:  a „Fehérvár Tüdeje – Zöld város” projekt kivitelezése fásítással és az erdőtelepítés előkészítésével indult meg. A munkálatok során időszakosan munkaterületté válik a rétnek a Maroshegyre vezető kerékpárúttól keletre eső része, ahol már láthatóak is a védendő ősgyepes területek határvonalai. A munkagépek felvonulását követően megkezdődik a tereprendezés, közművesítés. Vagyis vélhetően egy időre elzárják a sétálók, kirándulók elől a munkálatokba bevonandó szakaszokat. Arra kérik a látogatókat, hogy ez idő alatt a kerékpárúttól nyugatra eső terület felé menjenek, s kerüljék el a kitűzéssel már a helyszínen kijelölt munkaterületeket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában