Egy éve haladt át a Giro mezőnye a falun

2023.05.05. 11:30

Közös kerékpározást szerveznek és biciklijavító állomást avatnak szombaton

Május 6-án lesz egy éve, hogy a Giro d'Italia kerékpáros mezőnye áthaladt Zámolyon, ahol a brit versenyző, Mark Cavendish éppen a felső buszmegállóban cserélt kerékpárt. Az évforduló alkalmából május 6-án, szombaton közös kerékpározásra várnak mindenkit a faluban.

Borsányi Bea

A mezőnyre várnak a zámolyiak tavaly májusban

Fotó: Zámolyi Önkormányzat

Ahogy minden érintett hazai településen, amelyen a mezőny a több napos verseny során áthalad, Zámolyon is Giro-lázban égett mindenki, teljes díszbe öltöztették a Kossuth utcát. A dekoráció olyan jól sikerült, hogy Zámoly elnyerte a legjobb településdekoráció címet is. Üröm volt ugyan az örömben, hogy a település elejéről és végéről, ahogy azt mi is megírtuk tavaly, a verseny után néhány nappal ellopták a girós ponyvákat. A tolvajok sajnos azóta sincsenek meg. Arról is beszámoltunk, hogy a faluban a Giro után Cavendish-megállóra keresztelték át a fentebb már említett buszmegállót, amelyet azóta is sok kerékpáros keres fel.

Az egyik girós ponyva, amit meglovasítottak a verseny után
Fotó: Zámolyi Önkormányzat             

A héten szombaton, a Zámolyon is áthaladó verseny egyéves évfordulóján közös „bicózásra” hívnak kicsiket és nagyokat. A táv éppen csak akkora, hogy a gyerekek is végig tudják tekerni. A „Tour de Zámoly” mezőnye május 6-án 14 órakor a polgármesteri hivatal parkolójából indul. Ugyancsak szombaton adják át azt, a Csoóri Sándor Művelődési Ház előtt létesített kis kerékpárjavító állomást, amelyet pumpával és olyan szerszámokkal szereltek fel, amelyek szükségesek lehetnek az út szélén is elvégezhető, gyors javításokhoz.

Kapcsolódó jó hír, hogy a hazai kerékpárútfejlesztés 2028-ban induló második ütemébe bekerült Zámoly is. A Fejér vármegye kerékpárforgalmi főhálózati tervében a térségi kerékpárútvonalak között szerepel a Bakonycsernye–Balinka–Bodajk–Söréd–Csákberény–Zámoly–Csákvár–Vértesboglár–Bodmér–Felcsút-útvonal kiépítése is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában