Frissen Fejérből

2022.05.09. 11:49

Ellopták a Giro’d Italiara gondosan elkészített zámolyi dekoráció ponyváit

„Nagy örömmel tölt el minket, hogy az általunk készített dekoráció mindenkinek elnyerte a tetszését, sőt igazi relikviává vált, hiszen egészen közelről volt látható a közvetítéseken keresztül. Az volt a tervünk, hogy a hátoldalát átdekoráljuk a Tour de Hongrie szerdai érkezésének tiszteletére, de ma reggel hűlt helyüket találtuk.” – így kezdődik a közösségi oldalon Zámoly polgármesterének bejegyzése, amelyet nem régen tett közzé.

Borsányi Bea

Forrás: Szabó István

Mint azt Sallai Mihálytól megtudtuk, mind a falu elején, mind pedig a végén a bálákra feltett, rózsaszínre festett kerékpárok alatti ponyvákat, amelyekre a Giro’d Italia logóját festették, ellopták. A faluban azonban több helyen, így a Kossuth utcán is végig térfigyelő kamerák működnek, amelyek rögzítették a történteket. Ezeken jól látszik, hogy a tettesek mikor és hogyan követték el a lopást.

- Az autó, mivel a hátuljára kerékpárok voltak rögzítve, feltételezem, hogy a Balatonról jött a Giro utolsó magyarországi szakaszversenyéről vasárnap este. A felvételeken jól látszik, hogy tudják, miért jöttek: tudatosan álltak meg, ahogy beértek a faluba Fehérvár felől a bálák előtt, majd a ponyvát tartó kötelet elvágva a kocsiba tették a holmit. Ugyanez történt a falu Gánt felőli végén is – mondta a polgármester, aki természetesen feljelentést tett a rendőrségen. Hozzátette: Zámoly szegény település, nekik ez is veszteség. Ugyanakkor ennek a ponyvának a másik oldalát szerették volna használni arra, hogy a szerdán Zámolyon is áthaladó Tour de Hongrie kerékpáros mezőnyét is üdvözlő felirattal fogadhassák. 

Sallai elmondta, amennyiben a tettesek visszaszolgáltatják az ellopott ponyvákat, úgy a feljelentést visszavonja és amennyiben ezt személyesen tennék meg, kilétükről is hallgatni fog!

A feol.hu arról is értesült, hogy azt a buszmegállót amelyben a pénteki szakaszon Mark Cavendish – aki egyébként a vasárnapi szakaszt megnyerte - kerékpárt cserélt, a jövőben róla nevezik el és az esemény emlékét kis tábla is őrzi majd. Nem mellesleg a település pályázott a Giro magyarországi szervezői által meghirdetett versenyre, amelyben keresik a legkreatívabb szurkolói aktivitást, illetve a legjobb település dekorációt.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában