Frissen Fejérből

2023.01.24. 10:53

Továbbra sem találják a hibát a Malom utcában: videokamerával vizsgálják át kedden az eldugult szennyvízvezetéket

Amint arról beszámoltunk, közel tíz napja éjjel-nappal dolgoznak a Fejérvíz Zrt. munkatársai a Malom utcában, ahol eldugult egy szennyvízvezeték. Ezt okozhatják a rendszerbe került nedves törlőkendők. Ma videokamerával is átvizsgálják a szakaszt.

Baráth Eszter, Házi Péter

Illusztráció!

Fotó: Shutterstock

Amint megtudtuk, a Fejévíz Zrt. szakemberei január 15-én észlelték, hogy jelentősen csökkent a Malom utcában lévő, FV-2 jelű szennyvízátemelő vízszállító képessége. A probléma okának feltárása érdekében az elmúlt egy hét során megvizsgálták az átemelő villamos és gépészeti elemeit.

Két visszaáramlás gátló szerelvényt cseréltek, megbontották az átemelőben lévő csővezetékeket és átmosták azokat. A több mint 200 méter hosszú , 90 milliméter átmérőjű szennyvíz nyomóvezetéket több alkalommal, nagynyomású mosókocsival átöblítették, amitől rövid időre megszűnt a probléma, de aztán a vízszállító képesség ismét lecsökkent. Ez a jelenség arra utal, hogy valamelyik részén eldugult a szóban forgó vezeték. Ezt a keresztmetszet csökkenést egyaránt okozhatja a nagy mennyiségű szálas anyag (higiénés textíliák, elemi szálak aggregálódása), vagy a csővezeték horpadása, ami a nyomvonalat érintő utólagos építési munkák következtében, időben elhúzódóan jelentkezhet. 

Amint megtudtuk, mindezek ellenére a lakosság részére a szennyvízelvezetés folyamatossága biztosított. Ettől függetlenül a Fejérvíz szakemberei jelenleg nem tudják meghatározni a javítás időpontját. Ma videokamerával vizsgálják át a 200 méteres vezetékrészt első szakaszát. Ha így sem találják mg a hibát, akkor szükséges lesz megbontani a vezetéket, hogy megtalálják a hiba helyét.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában