Életmód

2014.10.12. 09:55

Játékos mozgás gyerekeknek

Saját ötlete alapján valósította meg a mozgásra és fantáziára épülő foglalkozásait Kamarás Emese. A gyerekek észrevétlenül is fejlődnek a játékok során.

S. Töttő Rita

Kamarás Emese, a Bázis nevű örömjáték megalkotója már 5 éve foglalkozik óvodáskorú s néha picit nagyobb gyerekekkel. Manapság nagyon divatos különórákra vinni a gyerekeket, ám a Bázis kiemelkedik az összes közül, mégpedig azért, mert egyetlen igazi célja van e mozgásos fantáziajátéknak: az együttjátszás öröme.

- A foglalkozások során az erre a korra jellemző két dolgot használunk: a mozgást és a fantáziát. Minden alkalommal egy képzeletbeli helyszínen járunk, ahol izgalmas kalandok történnek a gyerekekkel. A játék folyását egy mesebeli mozzanat viszi tovább - mondja Emese. Vannak benne járásmódok, páros- és bizalomjátékok is. S bár nem célja a fejlesztés, mégis sok hozadéka van: közösségi magatartásra ösztönöz és önbizalmat ad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!