Belföld

2009.09.15. 11:31

Vezetői pénzek - Az MNV-hez tartozó cégek listáját az EXIM Bank vezeti

Az MNV-hez tartozó állami többségi tulajdonú cégek közül az Eximbank vezérigazgatójának alapbére (3,621 millióFt) haladja meg az MNV vezérigazgató alapbérét.

feol.hu

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kedden a honlapján tette közzé a hozzá tartozó cégekre, és a saját vezetőire vonatkozó főbb adatokat. Ettől függetlenül a cégeknek a saját honlapjukon közzé kell tenniük a részletes adatokat is.  
Az MNV listáján szereplő cégek mindegyikének vezérigazgatója, illetve első számú vezetője az alapbére 80 százalékának megfelelő prémiumot kaphat. 
Kétmillió forinton felül van a Magyar Posta (2,84 millió forint), a  Magyar Villamos Művek (2,765 millió forint), a Szerencsejáték Zrt. (2,185 millió forint), a KOPINT-DATORG Infokommunikációs Zrt. (2,055 millió forint) és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (2,309 millió forint) vezérigazgatójának havi alapbére, valamint a Magyar Export-Import Bank Zrt. munkaviszonyban álló elnökének alapbére, ami havi 2,044 millió forint.  
Meghaladja az egymillió forintot a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. (1,514 millió forint), a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. (1,964 millió forint), a Kisvállalkozás-fejlesztő Pénzügyi Zrt. (1,411 millió forint) vezérigazgatójának az alapbére, valamint a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. munkaviszonyban lévő igazgatósági elnökének havi 1,507 millió forintos alapbére.
Az erdészeti gazdaságok vezérigazgatói 725 ezer és 1,063 millió forint közötti havi alapbérrel rendelkeznek. 
 A Tiszavíz Kft. ügyvezető igazgatójának havi alapbére 986 ezer forint, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. ügyvezető igazgatójáé 300 ezer forint, a Mezőhegyesi Állami Ménes Lótenyésztő és értékesítő Kft. ügyvezető igazgatójáé pedig 509 ezer forint.  
A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) elnöke havi 1,615 millió, az Ellenőrző Bizottság elnöke 1,02 millió forint tiszteletdíjat kap.
Az ezen a listán szereplő cégek  választott testületeinek elnökei közül a Magyar Posta, a Szerencsejáték ZRt, az MVM Zrt. igazgatósági elnökei jellemzően 300-350 ezer forint tiszteletdíjat kapnak, míg a felügyelő bizottsági elnökök 170-180 ezer forintot.
A Magyar Exporthitel Biztosító igazgatóságának elnöke havi 270 ezer forint, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. igazgatósági elnöke pedig havi 170 ezer forint  tiszteletdíjat kap.
A felügyelő bizottsági elnökök tiszteletdíja  55 ezer és 170 ezer forint között van.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!