Sport

2016.12.26. 20:55

Fehérvár AV19: megszakadt egy jó sorozat

Linz - A Fehérvár AV19 a Znojmo elleni sikerek után Linzben szerette volna folytatni a pontgyűjtést, sikertelenül.

Szupkai Gábor

Decemberben szinte megállíthatatlanok Benoit Laporte tanítványai. Legutóbb hat pontot gyűjtöttek a közvetlen vetélytárs Znojmótól, és a Volán jelenlegi formáját nézve egyáltalán nem is egy földtől elrugaszkodott gondolat a felsőházba jutás. Persze ehhez még a hátralévő tíz mérkőzésen komolyan tenni is kell. Kezdetnek rögtön hétfő este, a hazai pályán rendkívül jól teljesítő Linz ellen, akik a megszerezhető pontok közel háromnegyedét begyűjtötték eddigi saját jegükön.

Sok veszélyt teremtett a hazaiak kapuja előtt a Fehérvár, de a hatékonyság nem volt az igazi Fotó: Molnár Artúr

Ennek ellenére agilis fehérvári támadásokkal és villámgyors fehérvári góllal indult a mérkőzés, a 39. másodpercben máris vendégvezetést mutatott az eredményjelző. Erdély Csanád Vernace-hez passzolt, aki egy kékvonalas bombával megszerezte a vezetést, 0-1. A következő percekben továbbra is a FAV19 maradt támadásban, a Linz csak távoli lövésekkel igyekezett veszélyeztetni, de ezek hárítása gyerekjáték volt Lemay számára. Beszorította ellenfelét a Volán, Manavian távoli rakétája kis híján beakadt, csupán Ouzas védéseinek volt köszönhető, hogy nem növelte előnyét a Fehérvár. Másfél perccel a vége előtt Sofron István indulhatott szólóban, de csak a vasat találta el, így egygólos vezetéssel vonulhattak a csapatok az öltözőbe.

Nem sokat változott a játék képe a szünet után, majd a 24. percben jöhetett az első fehérvári emberelőny is. Vernace próbálkozott távolról, majd Manavian tálalt Sofron elé de Ouzas volt a győztes. Még mindig ugyanebben az előnyben újra Sofron próbálkozhatott, és Manavian bombája is borzolta a hazaiak idegeit. A 28. percben Oberkofler nem bánt kesztyűs kézzel Sarauer-rel a palánk mellett, Erdély pedig ezt igyekezett megtorolni, végül mindketten kiülhettek két percre a nyugiszobába. Négy a négy ellen tudott először igazán veszélyt teremteni a Linz, ebből pedig gól is született, Lukas kotort be Lemay mellett egy kipattanó korongot, 1-1. A gól után a Volán szerette volna visszavenni minél gyorsabban a vezetést, de se Szirányi, se Beauregard, sem pedig Manavian nem tudta mattolni Ouzast. Bezzeg a túloldalon, egyszer lógott meg Hofer és Broda kettő az egy ellen,, utóbbi pedig a hosszú felsőbe lőtt, 2-1. Bár a kapu elmozdult és a bírók percekig videózták a gólt, végül érvényesnek ítélték a találatot. A gól felpörgette a hazaiakat, Lemay nem unatkozott, majd fél perccel a dudaszó előtt Bodo iramodott meg, Palin szabálytalanul állította meg, így másodszorra is előnybe került csapatunk.

Az áthúzódó kiállítás eredménytelenül zárult, de a folytatásban is jobb volt a Volán, a Linz csupán gyors kontrákkal próbálkozott. Sajnos egy ilyen után újabb gólt szereztek a hazaiak. Hofer lövését még védte Lemay, ám a kipattanót Potulny már a kapuba vágta, 3-1. Egy perccel később minden eldőlt, DaSilva passzát a kapu előtt üresen álló Lebler postázta a vonal mögé, 4-1. A hátralévő időben tartotta a korongot a Linz, övék lett a három pont.

 

EHC Linz-Fehérvár AV19 4-1 (0-1, 2-0, 2-0)
Keine Sorgen Eisarena, 4600 néző,
Vezette: Gamper, Nikolic (Kontschieder, Sparer)
Linz: Ouzas (Janny) - Lukas R. 1, Dorion, Moderer, Lukas P., Franz - Piche, D Aversa, Spannring, Oberkofler, Loik - Altmann, Palin, Broda 1 (1), Potulny 1 (1), Hofer (2) -Kirchschlager, Mayrhauser, Lebler 1, McLean (2), DaSilva (2). Vezetőedző: Rob Daum
Fehérvár: Lemay (Hetényi) - Schiestel (1), Manavian, Kóger, Kocsis, Sofron - Szirányi, Szabó D., Erdély, Sarauer, Bodó (1) - Vernace 1, Owens, Szabó-Pál K., Reisz, Sárpátki - Orban B., Vas, Beauregard. Vezetőedző: Benoit Laporte
Kiállítások: 6 perc, illetve 4 perc

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!