Sport

2016.05.04. 19:02

Dunaújvárosi EHF-kuparemények - Eksztázisban, mindent felejtve kaparni, és nyerni három góllal

Dunaújváros - Pénteken 18 órakor játssza a D. Kohász és a német Metzingen női kézilabdacsapata az EHF-kupadöntő második mérkőzését Veszprémben.

Jankó Árpád

Győzni megyünk Veszprémbe. Ezt nyilatkozta a tübingeni mérkőzés után Konkoly Csaba, a Metzingen magyar vezetőedzője. Ezzel nincs gond. Konkoly Csaba kiváló szakember, és tudja, mit kell nyilatkozni. Egyelőre két góllal vezetnek is a németek, de azt ő is tudja, hogy a 28-26-os győzelmük néhány perc alatt kiegyenlíthető.

György László, a Dunaújvárosi Kohász edzője megérti a kolléga optimizmusát, de azért - elnézést! - bizakodásra nekünk is van okunk.

A dunaújvárosi lányok már a pénteki visszavágó helyszínén, Veszprémben készülnek a németek fogadására
(Fotó: Penovác Károly)

- Nem kesergünk. A kétfordulós csata első meccsén a 28-26-os vereség elfogadható eredmény. Optimista vagyok, mert van a csapatunkban még sok tartalék. A támadásban, a védekezésben, a kapusteljesítményben is tudunk többet és jobbat, mert van javítanivalónk. Azon dolgozunk, hogy ezek a tartalékok előjöjjenek. Remélem, az idegen közeg nem nyomasztja majd a játékosainkat, sőt majd az arénát megtöltő közönség belehajtja a csapatot a kupagyőzelembe.

- Az sem lenne jó, ha a nagy tét miatt megremegnének a lábak, elbizonytalanodna a játékunk...

- A versenydrukk, a feszültség elkerülhetetlen, de ne tartson sokáig. Nem lesz könnyű, de le kell ezt győzni. A tét óriási. Talán két-három olyan játékosunk van, aki hasonló élményt már átélt. De a játékosaink többsége igazi profi, aki félretesz minden külső körülményt, koncentrál, elvárásai vannak saját magával szemben, s ha nem megy a szép játék, akkor munkás, harcos, izzadságos játékkal nyer.

- Egy-két gyakorlati megoldást kérünk ez utóbbi játékstílus jellemzőjeként!

- Feszültség alá kell helyezni az ellenfelet. Legyen testkontaktus, állandó ütközések, meg kell állítani az ellenfelet. Ennek a gyümölcse az lesz, hogy a partner teljesen elfárad. Hatvan percig agresszívan rá kell vinni a német csapatra a labdát. Amíg nem rendeződnek, azt kihasználva lerohanni őket. És megakadályozni a védés, gyors középkezdés, futás kapura hármas cselekvési sort. Ne feledjük: egy-két másodperc három-négy métert jelent!

- Gondolom, a kupadöntő szintjén már nem kell az akarati tényezőkkel foglalkozni.

- Ez nem lehet kérdés. A felfokozott idegállapotban, eksztázisban mindent el kell felejteni, sérülést, bármit. Csak egyetlen gondolattal foglalkozhatunk: hogyan tudjuk becsapni az ellenfelet, és a végén miképp győzhetünk, legalább három góllal. Tudatos, kemény játék, hideg fej, koncentráció, felelősség (felelőtlenség kizárva), ezek mind-mind jellemezzék a mi kézilabdánkat. Az már a gyakorlat, hogy a gyors német ellentámadásokat megállítani, nem engedni, hogy a meccs elején elmenjenek, fussanak ők az eredmény után, és vegyük el az önbizalmukat. Nehéz dolgunk lesz, az biztos, de meg kell oldani. Erre hatalmas lehetőségünk adódik.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!