Sport

2013.07.05. 19:39

Teljesítménytúra 450 résztvevővel

A Velencei hegységben idén rendezte 25. alkalommal az Alba Regia SC a 10, 25, és 35 km-es teljesítménytúrákat, a megye és a fehérvári Természetbarát Szövetség támogatásával.

Matók János

Ez a visszaemlékezés tisztelgés azon túratársak előtt, akik ma már nincsenek közöttünk, de ennek a túramozgalomnak a születésénél ott voltak. 1988 év tavaszán, az akácfák és a bodza virágzás idején az ARÉV SC túravezetői,  Harsányi László, és két gyakorlott turista, Varró Gusztáv a Pénzintézetek Vörös Meteor SE-ből, és Sinka Antal az ÁFOR Természetjáró Szakosztályból bejárást tartott Kápolnásnyék vasútállomástól a Pázmándi Sziklákat érintve, a Velencei hegységen keresztül egészen Kisfaludig. Ez 28 km-es út volt.

A túravezetők csapata a nap végén úgy döntött, hogy a 25 km-es túrát Velence vasútállomástól indítja a Velencei hegységen keresztül Kisfaludig. 1989. május végén volt az első Velence 25. Az évek során a résztvevők javaslata  alapján a szervezők egyetértésével ez a túra is bekerült az ország éves Teljesítménytúrái közé, és ma már a 10, 25, 35 km-es távolságokat lehet teljesíteni. Módosult a rajt cél állomás is, mivel jobb, ha ez egy ponton van, főképp az autóval érkező résztvevőknek.

Balról jobbra: Farkas Endre, a nyakában Farkas Bori, Farkas Bence es Gyöngyösi Zsófia is teljesítette a teljesítmény túrát (Fotó: Kissné Sinka Klára)

A résztvevők örömmel számoltak be arról, hogy az idei Velence 10, 25, 35, km-es teljesítménytúrán 450 induló teljesítette a tervezett túrát. A 10 km-es távon 169 - közülük kisgyermekes családok, nagyszülők unokákkal, a 25 km-es távon 205, amíg a  35 km-es távon 76 fő. A szervezést az Alba Regia SC természetjáró szakosztály 18 fős csoportja végezte, néhány helyi segítővel. Az időjárás is kedvezett a túrázóknak, mert egész nap gyönyörű napsütés volt.

Balról jobbra: ifj. Seprényi Ferenc, Seprényi Ferenc, Seprényiné Bariczki Zsuzsanna, Seprényi Péter (Fotó: Kissné Sinka Klára)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!