Sport

2012.11.20. 20:16

Tóth Balázs győzelemre készül volt csapata ellen

Székesfehérvár - Ha csütörtökön győz a Videoton csapata az Európa Liga csoportkörében hazai pályán a Genk ellen, akkor továbbjut a G jelű kvartettből.

Bobory Balázs

Tóth Balázs a Videoton saját nevelésű futballistájaként élheti meg az álmait. A fehérváriak örökmozgó középpályása olyan csodának lehet a részese, amelyre nagyon régen nem volt példa:  magyar együttessel szerepelhet egy nemzetközi kupa tavaszi fordulóiban.

Tóth Balázs volt csapata, a belga Genk legyőzésével szeretné elérni, hogy a Vidivel továbblépjen az EL csoportköréből. 
- Emlékszik, mi volt az egyik szurkolói transzparensre írva Genkben, a csoportkör első mérkőzésén? A genkiek szeretik Tóth Balázst. Ez volt a felirat az egyik drapérián - kezdte a Videoton játékosa, aki három szezonon keresztül volt a belga klub alkalmazottja.
- Bevallom, nagyszerű érzés volt, hogy így fogadtak az ottaniak.

Tóth Balázs (pirosban) Genkben már találkozott a volt társakkal, most győzelmet ünnepelne ellenük (Fotó: vidi.hu)


- Mit gondol, változik majd a genki szurkolók szeretete, ha csütörtökön egy Tóth-bomba dönt a Vidi javára?

- Azt hiszem, nem, de bárcsak úgy lenne, ahogy mondja! Szép éveket töltöttem Belgiumban, de változnak az idők, most a Videoton sikere a legfontosabb a számomra, a nevelőegyesületem győzelméért harcolok és ezt a genkiek is tudják, elfogadják.

- Kellemes emlékeket őriz Genkről, ám nyugtasson meg, most sincs rossz helyen!

- Így van, a Videoton történelmének egyik fontos állomásához értünk és már mögöttünk is emlékezetes időszak áll, sajnos ritkán adatik meg, hogy a fehérvári, sőt egy magyar klub így szerepeljen a nemzetközi kupában. Szenzációs érzés minden játékosnak és az egyesületnek is az Európa Liga-szereplés. Személy szerint én a karrierem legszebb pillanatait élhetem most át. 

- Mennyire motoszkál a fejében az a gondolat, hogy a Genk elleni győzelemmel továbbjut a csapat a csoportból?

- Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem gondolkodtam rajta, a társaimmal együtt tisztában vagyunk vele, hogy a siker mit ér. Eddig a hazai mérlegünk kiváló, a csoportban itthon mindkétszer nyertünk. Tudjuk, milyen fontos ez az összecsapás, csak azzal foglalkozunk majd, hogy elvégezzük a ránk bízott feladatot és eredményesek legyünk.

- Az eddigi szereplés után a kishitűség kifejezést kitörölhetjük a Vidi szótárából?

- Úgy gondolom, igen. A korábbi mérkőzéseken megmutattuk, hogy a Videotonnak milyen tartása van. Ez a játékosoknak is erőt ad, bízunk egymásban, így önbizalommal telve kell pályára lépnünk.

- Genkben 3-0-ra nyertek a belgák. Milyen tanulságokat vontak le abból a meccsből?

- Csütörtöki ellenfelünk kiváló együttes, nem véletlenül vezeti a csoportunkat. Gyors, erőszakos futballt játszanak, ezt a belgiumi mérkőzésen megtapasztaltuk. Az ottani vereség ellenére úgy érzem, hetven percig akkor is egyenrangú partnerek tudtunk lenni. Az első félidő közepén kaptunk egy gólt, aztán a fordulás után ki kellett nyílnunk, húsz percig a mi akaratunk érvényesült, lehetőségeink voltak, de nem sikerült egyenlíteni, majd egy kontrából megkaptuk a második találatot és eldőlt a mérkőzés. Szervezett, tudatos és agresszív játékkal le tudjuk győzni a Genket. Mondanom sem kell, hogy a sikerhez végig tökéletes koncentráció szükséges, mert a legkisebb megingás is megbosszulhatja magát a nemzetközi mezőnyben.

- Kijelenthető, hogy a csütörtöki az egyik legfontosabb mérkőzése lesz a pályafutásának?

- Sok fontos meccset játszottam, de talán tényleg azt mondhatom, hogy ez közülük is kiemelkedik! Óriási fegyvertény lenne a legjobb 32 csapat közé kerülni az EL-ben.

 

Érdemes a csütörtöki, 19 órakor kezdődő mérkőzésre minél előbb beszerezni a belépőket, mivel keddig 8000 jegy talált gazdára, a kiváló hangulat garantált.  Sok illusztris vendég is megtekinti a Genk elleni csatát, például a helyszínen, Sóstón  drukkolnak majd az MKB Veszprém  kézilabdázói is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!