Rendőrségi

2011.12.09. 09:33

Ismét trükkös tolvajok vertek át időseket

Egy idős házaspártól lopott el két férfi 200 000 Ft-ot a fehérvári Kertalja utcából csütörtökön délelőtt.

feol.hu

Az E.On munkatársainak adták ki magukat és villanyóra-leolvasás ürügyén jutottak be a szépkorúak házába. Ott közölték, hogy a házaspárnak túlfizetése van, és visszajár nekik 11 000 Ft, de mivel csak 20 000 Ft-os és 1 000 Ft-os bankjegyük van, ezért elkértek a házaspártól 10. 000 forintot.

Amíg a hölgy elment a pénzért, az egyik férfi is vele tartott a szobába azzal az ürüggyel, hogy megnézze a villanykapcsolókat, majd elkérje az utolsó havi villanyszámlát is. Miután megnézték a számlát, és odaadták a pénzt, távoztak. Ezt követően vette észre a házaspár, hogy félretett pénzük – ahonnan a 10 000 Ft-os bankjegyet is elővették – hiányzik.        

A székesfehérvári nyomozók keresik az ismeretlen elkövetőket.

 

Az eset kapcsán a rendőrség sokadszor is felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy idegeneket ne engedjenek be otthonaikba!

Amennyiben a kiérkezők valamelyik szolgáltató társaság munkatársainak adják ki magukat, kérjenek tőlük igazolványt!

A hivatalos személyek készpénzt soha nem visznek személyesen, a kifizetések átutalással, illetve postai úton történnek minden esetben.

Ne higgyenek el mindent feltétel nélkül! Legyenek bizalmatlanabbak, óvatosabbak, körültekintőbbek!  

Amennyiben kétely merül fel Önökben, hogy az idegen nem az, akinek kiadja magát, vagy gyanús körülményt észlelnek, azonnal értesítsék a rendőrséget, és hívják a 107-es és a 112-es ingyenes segélyhívószámokat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!