Otthon

2010.06.22. 02:28

Felszáll a füst

Fejér megye - Ha egyszer kisüt végre a nap, eljöhet a kerti grillpartik ideje is. Ebbe néhány egyszerűbb eszközzel már belevághatunk, de van, aki komplett grillsarkot épít ki.

Kocsis Noémi

A kerti grillpartihoz még mindig nem kell nagy beruházás. Egy maradék téglákból körberakott tűzrakóhely, meg a ráillesztett, kisúrolt lábtörlőrács ugyanúgy megteszi - persze, ha meg akarjuk adni a módját, az áruházak vonatkozó osztálya már számos kiegészítőt, eszközt kínál ehhez. Az alapszintű faszenes, lábakon álló grillező alkalmatosságot akciósan már 3900-4900 forintért beszerezhetjük, ám a mókás kinézetű, ufószerű gömbgrillek ára érdekes szórást mutat, mert 5000 forintért is, de akár 45 ezerért is kapható.

Néhány egyszerű szabályt szükséges még betartanunk: A parázs jól izzon és már ne lángoljon. Füstölt húsárut ne grillezzünk, mert a magas hő hatására rákkeltő nitrozamin vegyületek keletkeznek! A sovány hús az erős hő hatására erősen kiszárad és rágós lesz. Soha ne sózzuk meg grillezés előtt a húst, mert az nedvességet von el a húsból. A hússzeleteket csak egyszer forgassuk meg, mert különben sok levet veszítenek! Ha pedig alufóliát használunk, a matt fele nézzen a parázs felé!

 

A kerti grillpartihoz még mindig nem kell nagy beruházás. Egy maradék téglákból körberakott tűzrakóhely, meg a ráillesztett, kisúrolt lábtörlőrács ugyanúgy megteszi - persze, ha meg akarjuk adni a módját, az áruházak vonatkozó osztálya már számos kiegészítőt, eszközt kínál ehhez. Az alapszintű faszenes, lábakon álló grillező alkalmatosságot akciósan már 3900-4900 forintért beszerezhetjük, ám a mókás kinézetű, ufószerű gömbgrillek ára érdekes szórást mutat, mert 5000 forintért is, de akár 45 ezerért is kapható.

Néhány egyszerű szabályt szükséges még betartanunk: A parázs jól izzon és már ne lángoljon. Füstölt húsárut ne grillezzünk, mert a magas hő hatására rákkeltő nitrozamin vegyületek keletkeznek! A sovány hús az erős hő hatására erősen kiszárad és rágós lesz. Soha ne sózzuk meg grillezés előtt a húst, mert az nedvességet von el a húsból. A hússzeleteket csak egyszer forgassuk meg, mert különben sok levet veszítenek! Ha pedig alufóliát használunk, a matt fele nézzen a parázs felé!

 

Néhány egyszerű szabályt szükséges még betartanunk: A parázs jól izzon és már ne lángoljon. Füstölt húsárut ne grillezzünk, mert a magas hő hatására rákkeltő nitrozamin vegyületek keletkeznek! A sovány hús az erős hő hatására erősen kiszárad és rágós lesz. Soha ne sózzuk meg grillezés előtt a húst, mert az nedvességet von el a húsból. A hússzeleteket csak egyszer forgassuk meg, mert különben sok levet veszítenek! Ha pedig alufóliát használunk, a matt fele nézzen a parázs felé!

 

Néhány egyszerű szabályt szükséges még betartanunk: A parázs jól izzon és már ne lángoljon. Füstölt húsárut ne grillezzünk, mert a magas hő hatására rákkeltő nitrozamin vegyületek keletkeznek! A sovány hús az erős hő hatására erősen kiszárad és rágós lesz. Soha ne sózzuk meg grillezés előtt a húst, mert az nedvességet von el a húsból. A hússzeleteket csak egyszer forgassuk meg, mert különben sok levet veszítenek! Ha pedig alufóliát használunk, a matt fele nézzen a parázs felé!

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!