Múltidéző

2015.08.04. 17:01

Múltidéző - 16 község üzeme

Több, mint 4 és félmillió forint értékben teljesítették a tervüket Polgárdiban, a költségvetési üzemben - írás 1978-ból.

Kovácsné Hamberger Brigitta

Polgárdiban a költségvetési üzem nyolc évvel ezelőtt alakult, azzal a céllal, hogy dolgozói elvégezzék a nagyközségben mindazt a munkát, amit a szociális létesítmények, az utak állapota, a szennyvízelvezetés és a hulladék elszállítás követel. Akkor 200 ezer forintnyi állóeszközzel kellett megoldaniuk feladataikat. Azóta túlléptek Polgárdi határán, működési területük megnövekedett, a székesfehérvári járásban tizenhat községben várják őket, ha az iskolákban, óvodákban, orvosi rendelőkben és művelődési házakban kell felújítást, javításokat végezni. A megsokasodott munkához fejleszteni kellett az üzemet is. Az évek során növekedett gépparkjuk, javultak a munkakörülmények és jelenleg 4 millió 600 ezer forint értékű állóeszközzel dolgoznak.

Ennek ellenére a felszerelések hiányossága miatt gondot okoz az útkarbantartások elvégzése. Az idén tavasszal az érintett községek javaslatára határozat született, hogy az üzem felszereltségét további célgépekkel javítják. Tímár Ferenc üzemvezető elmondta, hogy a szükséges rakodógép, úthenger és bitumenmelegítő megvásárlásához a községek 50-70 ezer forinttal járulnak hozzá. A megnövekedett terület ellátásához javítani kellett a munkásszállítást is. A dolgozókat jelenleg három gépkocsi viszi munkába és a közeljövőben még egyet vásárolnak a személyszállításhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!