Martonvásár

2013.04.09. 14:50

Jókai Anna nyitja meg a könyvtárat Martonvásáron

A martonvásári városi könyvtár új helyre, a műemlék óvodába költözött.

Zsohár Melinda

A hangulatos épületet belül korszerűsítették, s az infrastruktúra is megfelel a mai igényeknek. A megújult könyvtárban április 13-án, délelőtt 11 órakor Jókai Anna írónő mond ünnepi köszöntőt, aki gyakori vendége Martonvásárnak. Két évtizede vállalta el a Brunszvik Teréz Szellemi Hagyatéka Alapítvány elnöki tisztét, s író-olvasó találkozókon is szívesen osztja meg gondolatait a helybéliekkel.

A szombati megnyitón a legkisebbeknek Bognár Szilvia és zenekara Csintekerintő címmel muzsikál, énekel, bevonják a kiskorú közönséget a zenés játékba. A hagyományos könyvtári tevékenységek: olvasás, kölcsönzés, könyvtárközi kölcsönzés mellett kilenc vadonatúj számítógépen gazdag programokkal, számos szolgáltatással teszik vonzóvá a helyet, s zenés-játékos foglalkozásokkal, előadásokkal, a digitális olvasás lehetőségeinek bemutatásával várják a legifjabbakat. Versmondó klub, rendhagyó irodalomórák, könyvbemutatók szerepelnek a programok között, s töltik meg hetente a régi-új intézményt..

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!