szabadbattyáni élmények

2018.09.15. 08:30

Az iskolagaléria negyedszázadik évadának első kiállítását nyitották meg

Az iskolagaléria huszonötödik évadának első kiállítását nyitották meg a Batthyány Lajos Általános Iskolában.

V. Varga József

Jubileumi kiállításmegnyitó, gyerekekkel Fotó: Mayer Erik

Diákjaik számára páratlan élmény hónapról hónapra művészi munkák között járni, tanulni – fogalmazta meg Ekler Zoltán igazgató. A negyedszázados évfordulón visszatérő kiállító művészeik festményeit vonultatták föl: jelesül Bajkai Braun Géza, Horváth Éva, Polyák István, Simon M. Veronika, Szakál Antal, Takács Antal és Takácsné Kincer Györgyi alkotásait. Bevezetőt mondott Dabóczy László, az Általános Művelődési Központ nyugalmazott igazgatója, az iskolagaléria alapítója.

Jubileumi kiállításmegnyitó, gyerekekkel
Fotó: Mayer Erik

Akkoriban nem is gondolta volna, hogy a megyében szinte páratlan hagyományt teremtenek. A megnyitón műsorral kedveskedtek a 3. osztályosok, közreműködött az iskola énekkara Borsó Boglárka karnagy vezetésével, szólót énekelt Okos Kinga 8. osztályos tanuló, zongorán Gáspár Csaba, hegedűn Schieder Pál kísért. Az iskolában immár festőszakkör is működik, Soproni Kiss Sándor művésztanár vezetésével. A sorban 161. tárlat október elejéig tekinthető meg munkanapokon 8 és 17 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!