Külföld

2010.01.19. 10:12

Kalózok estek egymásnak Szomáliában

Négy ember meghalt azokban az összecsapásokban, amelyek két rivális kalózbanda között törtek ki egy tartályhajó elengedéséért kapott több millió dolláros váltságdíj miatt Szomália középső részén - vált ismertté kedden több egybehangzó forrásból.

MTI

A harcok Harardhere tengerparti településen, a kalózok búvóhelyén törtek ki a szomáliai fővárostól, Mogadishutól 300 kilométerre északra azt követően, hogy a tengeri rablóknak kifizették a mintegy hétmillió dollárt.
A görög zászló alatt közlekedő Maran Centaurus kőolajszállító tankert kétmillió hordónyi rakománnyal tavaly november 29-én kerítették hatalmukba kalózok a Seychelles-szigetek közelében kilenc görög, két ukrán, egy román és 16 filippínó tengerésszel a fedélzetén. Ez volt a legnagyobb összegű váltságdíj, amelyet szomáliai kalózok eddig kaptak.
Egy szemtanú elmondta, hogy a vetélytársak közötti összecsapásban nehézfegyvereket, teherjárművekre szerelt sorozatvetőket és légvédelmi ütegeket is bevetettek. Egy másik nyilatkozó azt közölte, hogy a harcokban három kalóz, köztük az egyik bandavezér meghalt, három másik megsebesült. Életét vesztette egy civil is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!