Hírek

2016.12.09. 10:27

Telepi sanyarú sorsok

Lovasberény – Különböző szegénytelepekről érkeztek, elhanyagolva, láncra verve tengették életüket.

S. Töttő Rita

Linda, a másfél  éves ivartalanított szuka kutyust gyepmesteri telepről hozták a lovasberényi Kóborka menhelyére. Altatás elöl menekítették meg, mivel hónapokig nem hiányzott senkinek, elfeledkeztek róla – árulta el Horváth Bora, a szervezet vezetője, aki szerint egy kis kennelben tartották őt, nem sétáltatták, nem tanították, nem szerették és nem is fegyelmezték.

Linda egy lendületes, aktív, nagy mozgásigényű kutya, aki remek házőrző tulajdonságokkal rendelkezik, ugatással jelzi a veszélyt. Bora következetes gazdának ajánlja. Ugyanitt él és várja az igazit Cili, az ivartalanított 11 hónapos szuka kutyus is, aki telepi láncos kutyaként tengette korábban életét.


Fotók: menhely

– Négy hónapos korában láncra kötötték, mivel szökött – emlékezik vissza Bora. – Ez persze nem volt furcsa, hiszen egy kerítés nélküli telken élt és gazdái nem tudták, hogy nem járt a kutya a földhivatalnál, hogy meddig tart a telek határ – teszi hozzá, persze kellő cinizmussal. A menhely sem ideális hely, de mára egy kedves, ragaszkodó, tanulékony, ideális családi  kutya vált belőle.

Samu egy 6 hónapos németjuhász keverék kan kutyus is a lovasberényieknél él. A tanyavilágból, mint felesleges szaporulat, került egy gyepmesteri telepre.

Samu ugyanis egy tanyán született 5 testvérével együtt. Sajnos a körülmények miatt csak hárman maradtak életben.

– Az anyjuk eltűnt, nem került elő és a kiskutyákról az idős gazdák nem tudtak gondoskodni – mondja Bora, aki szerint ezért leadták egy sintértelepre, ahonnan egy állatvédőhöz került. Ő mostanáig tudott gondoskodni róluk.

– Samu egy nagyon jó képességű, tanulékony kutya. Bátor, okos jellem, de rengeteget kell még tanulnia – sorolja jellemvonásait az állatvédő, aki hangsúlyozza: a leendő  gazdától sok szeretetre, türelemre és foglalkozásra van szüksége.

Ahogy persze minden állatmenhelyről, befogadó otthonról elhozott kutyának, akiknek az élete korábban nem volt fenékig tejfel. Ezután megérdemelnek még egy esélyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!