Hírek

2013.12.05. 14:00

Vonzó városkép Sárbogárdon

Sárbogárd minden porcikájában megújul, nem csak szebbé, de élhetőbbé, a helyieket még jobban szolgálóvá válik.

Miskei Anita

Sárbogárd az idei évben sok változáson ment keresztül, hiszen a város rehabilitációjának, megújulásának köszönhetően szebb lett a Hősök tere, a központ kapujaként szolgál, őrzi a múltat, mégis a jövőbe mutat. A városháza is új arcot öltött, megszépült, a modernség pedig nem csak a küllemét jellemzi már, hiszen új szolgáltatásokkal hatékonyabban tudnak segíteni a betérőknek, magánszemélyeknek, vállalkozásoknak, idegeneknek. A József Attila Művelődési Központ is szebb formáját mutatja már, megszépült, ahogyan a piac is igazán vonzó, az árusok, s a vevők is szívesebben látogatnak már ki. A megújulás pedig percről percre zajlik, a város polgármestere, Sükösd Tamás elárulta, a könyvtár műszaki átadására készülnek már, hatékonyan zajlik a munka, folynak a fejlesztések megfelelő ütemben.

A piac már megszépült, hamarosan a könyvtár műszaki átadása is megtörténik, megújul a város. Fotó: AZI

Nagy szükség volt már erre, hiszen a városnak a déli térség központjaként helyt kell állnia, fejlődnie kell, s vonzóbb felét kell mutatnia, hogy kivezesse az itt élőket a nehéz helyzetből. Mindezekhez szép és nívós célokat is kitűztek: szeretnének változtatni a sárbogárdiak szemléletén. Környezettudatos magatartásra, a képzések fontosságára hívják fel a figyelmet a programon belül. Persze az akadálymentesítések is megvalósultak mindenütt, vagyis élhetőbbé vált a település. Erősítik az együttműködést a civil szervezetekkel, a vállalkozói ismeretek bővítésére, a háztartásokon belüli helyes pénzgazdálkodásra is figyelmet fordítanak, tanítják. Már a gimnazistákat is bevonják a programba, hogy hatékonyabb legyen a megújulás, amit célul tűztek ki. Hiszen – vélekednek a szakemberek – nem elég a külső megújulás. A szebb épületek vonzóak, de szakértelemre, jó munkaerőre, itt élő fiatalokra is szükség van a sikeres rehabilitációhoz – ezt tartják szem előtt a program egésze során.

Címkék#Sárbogárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!