Tenisz

2024.03.10. 21:12

Értékes tapasztalatokat gyűjtöttek a fiatalok (videó)

Négy magyar fiatallal a mezőnyben startolt el a 75 ezer dollár összdíjazású Kiskút Open selejtezője március 10-én, vasárnap.

Szabó Róbert

Mészáros Patrik járt a legközelebb a bravúrhoz

Fotó: Csengeri Zsanna / MTSZ

A 24 fős selejtezőben négy magyar fiatal kapott szabad kártyát, a 19 esztendős Szőke Ádám Gábor, a 18 éves Mészáros Patrik és Kisantal Botond, valamint a 17 esztendős Kincses Kolos. A fiúk eddig javarészt az ITF junior és future versenyein játszottak, így nagyon érdekes mérkőzések előtt álltak a top400-as ellenfelekkel szemben.

A napot Kisantal Botond nyitotta a centerpályán az ATP-világranglistán 324. helyen jegyzett cseh Michael Vrbensky ellen. A magyar fiatal az első szettben még nem tudta felvenni ellenfelének ritmusát, kicsit izgult és a gyorsaság is szokatlan volt számára. A második játszmára aztán már sokkal higgadtabb játékkal jött ki, 2:2-ig hozta az adogatásait, ekkor egyszer elveszítette, rutinos ellenfelének pedig ez elég volt ahhoz, hogy 6:4-re behúzza a szettet, és 6:1, 6:4-re az összecsapást is. Kisantal mérkőzés utáni értékelése:

A folytatásban Mészáros Patrik következett, aki az ATP-világranglistán 397. helyén jegyzett ukrán Oleksii Krutykh ellen lépett pályára. Nagy meglepetésre a magyar fiatal 2:2-nél elvette ellenfele kezdését, majd kilencből kilenc bréklabdát hárítva, a második szettlabdáját kihasználva 6:4-re lehozta az első felvonást. A másodikban aztán szintet lépett az ukrán, aki 6:2-vel kiegyenlített, így következhetett a harmadik játszma. Ezelőtt Mészáros ápolást kért, de úgy tűnt nem komoly a baj, sőt rögtön az első adogatásban brékelni tudott, majd mellé tette a sajátját is. Ezután Krutykh egyenlített, de 3:3-nál ismét elveszítette a szerváját. Ekkor 4:3-nál az első pontot még hozta a magyar fiatal, de ezután az ukrán kihasználta a rutinbeli különbséget, fordított, és 4:6, 6:2, 6:4-re behúzta az összecsapást. Mészáros mérkőzés utáni értékelése:

Harmadikként a magyar tenisz egyik, hanem a legnagyobb reménysége lépett salakra Kincses Kolos, aki a tavalyi évben megnyerte a junior Masterst Monte Carlóban, majd megválasztották az év legjobbjának az U16-os kategóriában az Európai Tenisz Szövetségnél. A 17 esztendős teniszező ellenfele a 334. helyen jegyzett román Cezar Cretu volt. Úgy látszott, hogy Cretu élni tud Kincses rutintalanságával, hamar 4:0-ra vezetett, de a fiatal magyar innen felállt, és nagyszerű játékkal 5:4-re fordított. A román ennek ellenére összekapta magát, az első szettet 7:5-re lehozta, a másodikban pedig már könnyebb dolga volt, és 7:5, 6:2-re lezárta a találkozót. Kincses mérkőzés utáni értékelése:

A sort Szőke Ádám Gábor zárta, aki a világranglista 299. helyén álló olasz Samuel Vincent Ruggeri volt az ellenfele. Az első szettben hamar brékelőnybe került a magyar, viszont 3:3-nál már egyenlő volt az állás. Ezután előbb sorozatban három bréklabdát hárított, majd 5:4-nél adogatóként két szettlabdát is hárítania kellett Szőkének, aki aztán 5:5-nél brékelt és adogathatott a szettért. Ekkor semmire elbukta a kezdését, a tiebreakben pedig nüansznyi különbséggel, 8-6-ra kikapott. A második játszmában aztán szintet lépett az olasz, Szőkéből sokat kivett az 1 óra 20 percen át tartó első felvonás, így 7:6 (8-6), 6:1-re elveszítette a mérkőzést. Szőke mérkőzés utáni értékelése:

A nap slágermérkőzésén a korábbi top30-as szerb Filip Krajinovics szett és brékhátrányból nyert 3:6, 7:6 (7-2), 6:4-re a spanyol Carlos Taberner ellen, míg a tavalyi döntős horvát Nino Serdarusic 6:2, 4:6, 6:3-ra verte a litván Edas Butvilast.

A torna hétfőn a selejtező második körével folytatódik, majd 13.00 órától elkezdődik a főtábla programja is, a centerpályán rögtön Piros Zsombor Giovanni Fonio elleni mérkőzésével. Mellette Boros Attila is debütál a Kiskút Openen, ő Francesco Maestrelli ellen kezdi meg a versenyt. 

Fontos, hogy aki szeretne kilátogatni a tornára, az időben, online váltsa meg a jegyét IDE KATTINTVA, hiszen a helyszínen nincs lehetőség a belépő megváltására. A hétvégi napokra már az összes jegy elkelt.

A hétfői nap programja, érdemes lesz kilátogatni a Kiskút Tenisz Klubba
Forrás: Hungarian Tennis / Facebook

ATP Challenger Tour, Kiskút Open, 75 ezer dollár
Selejtező, 1. kör

Vrbensky (cseh) – Kisantal 6:1, 6:4
Krutykh (ukrán) – Mészáros 4:6, 6:2, 6:4
Cretu (román) – Kincses 7:5, 6:2
Vincent Ruggeri (olasz) – Szőke 7:6 (8-6), 6:1
Erhard (francia) – Dellavedova (ausztrál) 7:6 (7-4), 6:2
Martin Tiffon (spanyol) – Nedic (bosnyák) 6:4, 7:6 (7-4)
Melzer (osztrák) – Sanchez Jover (spanyol) 6:0, 6:2
Tseng C. H. (tajvani) – Gea (francia) 7:5, 3:6, 6:4
Serdarusic (horvát) – Butvilas (litván) 6:2, 4:6, 6:3
Michalski (lengyel) – Furness (francia) 6:1, 5:7, 7:6 (7-5)
Krajinovics (szerb) – Taberner (spanyol) 3:6, 7:6 (7-2), 6:4
Forejtek (cseh) – Bobrov (orosz) 6:3, 7:5

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában