Egy félidő elég volt a Cundernek

2023.09.23. 19:52

Megszerezte első pályán aratott sikerét az Erdei-csapat

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság B csoportjának 3. fordulójában első félidei remek játékuknak köszönhetően a cunderesek két ponttal gazdagodtak szombat délután.

Krebsz András

Forrás: Pixabay

Máv Előre-Cunder Kézisuli–VS Dunakeszi 33-30 (19-9).

VOK, 60 néző, vezette: Ihász, Pápai,

Cunder Fodor – Bándi 4, Borsos 1, Poór 1, KOVÁCS G. 6, Ruprecht 5 (2), DOBOS 9. Csere: Pál, Móri (kapusok), Csóka 1 (1), Pintér 2, Bárdos 1, Bencze, Posta, Bakos 2, Tuba-Kovács 1. Edző: Erdei Krisztián.

Eredmény alakulása: 8. perc: 4-3, 16. p.: 9-5, 24. p.: 14-7, 38. p.: 23-16, 47. p.: 25-20, 58. p.: 32-27.

Kiállítások: 12, ill. 14 perc

Hétméteresek: 7/4, ill. 5/3

Fodor védésekkel és hazai lerohanásokkal indult a találkozó, a gyors gólszerzésben főként Dobos jeleskedett, a fehérváriak balszélsője ötször is beköszönt a vendégeknek.

A folytatásban állandósult a hat-hét gólos különbség. Ruprecht két szemet gyönyörködtető átlövéssel érkezett meg a mérkőzésbe, a beállós Kovács Gergő hideg fejjel, a játékkal maximálisan együtt élve jutott az első harminc perc alatt négy találatig. A játékrészben a dunakesziek három teljesen elkerülhető kiállítást is összehoztak, a szünetre gyakorlatilag eldőlt a pontok sorsa.

A második félidőt álmosan kezdő Cunder előnye hamar hatra olvadt, a hazai időkérés sem segített a régi medrébe terelni a találkozót. A kapus nélkül, két beállóval próbálkozó székesfehérvári alakulat nem tudott felpörögni, ám szép megoldásokból így sem volt hiány, Dobos a jobb szélről is betalált. A lelkesen kézilabdázó vendégek a végére kiengedő Cunder előnyét háromra faragták, a hazai győzelem azonban egy percig sem forgott veszélyben.

– Felemás érzésem van. Az első félidőben nagyon jól teljesítettek a srácok, a második játékrészben azonban a védekezésünk teljes mértékben leállt, elmaradtak a lerohanásaink. Örülök az első pályán kivívott győzelmünknek, gratulálok a csapatnak – mondta Erdei Krisztián, a Máv Előre-Cunder Kézisuli edzője az összecsapás után.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában