Frissen Fejérből

2024.06.11. 14:00

Hogyan boldogul a hirtelen jött nagy esővel a fehérvári városgondnokság? (videó)

Az elmúlt napokban rendkívüli intenzitással és olykor kiszámíthatatlan pillanatokban érkezett az esőzés. Utánajártunk, hogy az olykor, mondhatni, váratlanul megjelenő csapadék okozott-e bármiféle nehézséget a városgondnokságnak.

A Huszár utca melletti parkoló egy részén a víz az úr – ezt pedig a békák élvezik leginkább

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

A témában Bozai István ügyvezető igazgató nyújtott nekünk segítséget. Elmondta, a nyugat-európai léptékkel kiépített csapadékvízelvezető-rendszer remekül abszolválta a kihívást. Mint ismeretes lehet, Székesfehérváron összesen 191 kilométer hosszú zárt csatornahálózat található, valamint 62 kilométer hosszú nyílt árok is, ami elvezeti a város csapadékát.

Felhívta a figyelmet, hogy nagyon fontos az egység karbantartása, az árkok kitisztítása, melynek köszönhetően az érkező víz szabadon közlekedhet. Ezen pedig a városgondnokság szakemberei folyamatosan dolgoznak.

Kárbejelentés nem érkezett hozzájuk a heves esőzés miatt, mindösszesen képeket kaptak a kialakult helyzetről. A június 10-ei, hétfő reggeli zivatart nevezte extrémnek, viszont a magas vízellenállásnak köszönhetően sikerült visszaduzzasztani az érkező vizet. Ezt a mennyiséget a föld már nem képes elnyelni, a csapadékvízelvezető-rendszer képes csak elvezetni.

A parkokban, mint például a Haleszban sem tudnak semmilyen keletkezett kárról, a gyors és tiszta elvezetés ezt is elhárította. A Halesz parkban a futópályával egy időben jött létre az a drain-rendszer, melynek segítségével az ilyen és ehhez hasonló esetekben sem marad nagy mennyiségű víz a területen.

Szerző: Kovács Patrik

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában