Vasárnap rajt

2023.07.10. 11:25

Két dunaújvárosival a keretében tart a vb felé női pólóválogatottunk

Bíró Attila szövetségi kapitány még az indulás előtt kijelölte végső keretét a fukuokai női vízilabda-világbajnokságra. Az utazók névsorában ott van a Dunaújváros két játékosa, Garda Krisztina és Mahieu Geraldine is.

Beke Zsombor

Forrás: Török Attila / NSO

Kemény felkészülést vezényelt Bíró Attila a lányoknak, több helyre is utaztak a lányok, a programban szerepelt olaszországi edzőtábor, de Kanadában is dolgoztak a lányok, a Világliga amerikai szuperdöntőjét pedig a negyedik helyen zárta az együttes. Szombaton útnak indult a keret, hogy egy átszállás után megérkezzen Japánba a küldöttség. Az indulás előtti sajtótájékoztatón amellett, hogy a szövetség bejelentette a MOL-lal való szorosabb együttműködést, a szövetségi kapitány kijelölte az vb-re nevezett játékosokat, köztük a DFVE két kiválóságát, Garda Krisztinát és Mahieu Geraldine-t is. 

– Látatlanban talán igen, de egy éve is volt azért bennünk hiányérzet, hiszen korábban senki sem tudta annyira megszorítani a háromszoros olimpiai bajnok amerikai csapatot, mint mi a döntőben. Viszont nekünk először is a kanadaiak elleni első mérkőzésre kell koncentrálnunk, majd ha azt sikerrel vettük, akkor készülni a legnagyobb kihívásra, a spanyolok vagy a hollandok elleni negyeddöntőre. Egyelőre nincs ennél fontosabb, én pedig remélem, hogy ezeken a mérkőzéseken az általam legjobbnak vélt csapatot írhatom be, amelynek minden tagja egészséges – fogalmazott Bíró Attila a szövetség honlapjának.

A női vízilabda-válogatott világbajnoki kerete:
Magyari Alda, Szilágyi Dorottya, Vályi Vanda, Gurisatti Gréta, Geraldine Mahieu, Rebecca Parkes, Máté Zsuzsanna, Keszthelyi Rita, Leimeter Dóra, Rybanska Natasa, Faragó Kamilla, Garda Krisztina, Neszmély Boglárka, Dömsödi Dalma, Hajdú Kata. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában