Hajnali folytatás

2023.07.19. 14:18

Ennyi kapott gól után érthetően nem elégedett a kapitány

A magyar női vízilabda-válogatott Japán elleni 47 gólos meccsel előzetesen biztos kiegyezett volna, de a 26-21-es végeredménnyel bizonyosan senki nem elégedett a nemzeti csapat háza táján.

Beke Zsombor

A magyaroktól jobb teljesítmény kell a továbbiakban

Forrás: MVLSZ

Előzetes esélylatolgatások alapján pólósaink számára az első csoportmeccsen múlott a csoportelsőség, Gardáék bár nehezen, de legyűrték Kanadát. A második körben Japán ellen ugrottak  medencébe, és megint bebizonyosodott a sport egyik alapköve, a kötelező győzelmek igenis tudnak nehezek lenni. 47 gólos összecsapásra valószínűleg senki sem számított, főleg nem a 26-21-es eloszlásra, és bár nyert a magyar válogatott, a mutatott játékon, elsősorban a védekezésen mindenképpen nagyot kell előre lépni a negyeddöntőig. 

– Sajnos, belementünk ebbe a kamikaze vízilabdába, amit mégiscsak a japánok erőltetnek alapvetően, és ebből kerekedett ki az, ami. Azzal nincs gondom, hogy lőttünk 26 gólt, bármilyen meccsen dicséretes teljesítmény ez, bármilyen csapat ellen. Nyilván a 21 az rengeteg, nem is emlékszem, kaptunk-e ennyit bármikor, valaha... Szóval emiatt egyáltalán nem vagyok boldog az eredmény miatt, mert a védelmünket nagyon komolyan fel kell hozni. A kapusok nem nagyon kaptak segítséget, volt összesen három blokkunk, meg öt védés – ezzel itt a vébén a legjobb nyolcig el lehet jutni, de tovább nem. És egy ilyen meccs leginkább arra jó, hogy megingassa az önbizalmat a védekezésben, úgyhogy ezen most komolyan dolgoznunk kell. Mondanám, hogy az egyetlen pozitívum, hogy Japánnal már nem kell játszanunk, de innentől arra kell figyelnünk, hogy az Új-Zéland elleni mérkőzésen már olyan teljesítményt nyújtsunk védekezésben, amire lehet építeni – értékelt Bíró Attila szövetségi kapitány a szövetség honlapjának.

A lányokra az utolsó csoportmérkőzésen Új-Zéland vár, a találkozóra magyar idő szerint csütörtök hajnali ötkor kerül sor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában