Szeged sokáig tartotta magát

2022.10.21. 14:47

A végére sima dunaújvárosi győzelem lett

Az E.ON női vízilabda OB I. harmadik fordulójában a DFVE a Szegedet fogadta péntek délelőtt.

Beke Zsombor

Mahieu (kék sapkában) háromszor volt eredményes a Szeged ellen

Forrás: Földi Imre / MW

A dunaújvárosiak két győzelemmel rajtoltak az új bajnokságban, először a Győrt, majd a III. Kerület gárdáját verték meg, míg a szegediek a BVSC és az FTC elleni vereséggel nyitottak.
A pénteki találkozó Mahieu emberelőnyös góljával kezdődött el, alig fél perc kellett a hazaiaknak, hogy megszerezzék a vezetést, majd Dobi Dorina egyenlő létszámnál is betalált, 2-0. Az első negyedben Sümegi és Jonkl is eredményes volt a Fejér megyei alakulatból, a szegediektől mindössze Szabó Júlia tudott gólt dobni az első nyolc percben, 4-1.
A második negyed igencsak gólgazdagra sikerült, összesen hétszer rezdültek meg a hálók, összességében a DFVE egy góllal tudta növelni az előnyét, a nagyszünetben 8-4-et mutatott az eredményjelző. Ebben a játékrészben volt nagyobb is a két csapat közötti differencia, Sümegi és Mahieu találataival 6-1 is volt az állás, de a vendégek tudtak faragni némileg a különbségen.
A fordulás után több mint három percet kellett várni az újabb gólra, ekkor az SZNVE gárdájából Tátrai volt eredményes, 8-5. Kicsit kiegyenlítettebbé vált a játék, a DFVE nem tudott jobban elhúzni, 10-6-os állás mentek neki az együttesek a záróetapnak. Az utolsó nyolc percre megrázta magát a Dunaújváros, Horváth, Garda és Mahieu vezérletével ismét nyílt az olló, a vége magabiztos, 14-8-as Fejér megyei siker lett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában