Küzdelmes meccsekkel léptek előre

2022.04.10. 11:19

A röpiseknek bőven volt okuk az örömre

A MÁV Előre SC női és férfi röplabda csapatai egyaránt győzelemmel zárták a hétvégét az NB I-es rájátszásban. A nők hazai parketten a Budaörs ellen, míg a férfiak riválisuk otthonában tudtak nyerni.

Káldor András

A megfelelő sáncmunka is segítette a MÁV (fehér) sikerét

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

NŐK

 

MÁV Előre SC-Bericap – Budaörsi DSE-Emericus 3-1 (-22, 15, 17, 23)
Székesfehérvár, 120 néző
Vezette: Szabó P., Szarka
MÁV Előre SC-Bericap: Szerencsés-Miklai, Karnitszkaja, Kiss L., De Los Angeles, Csabai. Tóth J. Csere: Borostyán (liberó), Sólyom, Szilágyi. Vezetőedző: Nagy Fanni.
Budaörsi DSE: Pisák F., Horváth P., Jakab, Tátrai, Piskák L., Hernády. Csere: Merza, Kiss Zs., Darvas. Vezetőedző: Ujvárosi Levente

 

Az első szettben meglepték a vendégek a zsinórban harmadik győzelmére készülő Lokit, ugyanis több ízben is vezettek, amikor pedig hátrányba kerültek, kapaszkodtak és visszavették előnyüket. A hajrában, 20:20 után a Budaörs jobban röplabdázott, és megnyerte a szettet. A folytatásban azonban már azt a MÁV Előrét láthatták a szurkolók, amely második lett az alapszakaszban, és a rájátszásban pedig az élen várhatja a következő fordulót.

 

FÉRFIAK

 

Vidux-Szegedi RSE – MÁV Előre SC-Foxconn 2-3 (18, 24, -18, -23, -11)
Szeged, 300 néző
Vezette: Sík, Varjasi.
Vidux-Szegedi RSE: Csendes, Dileo, Nacsa, Pozzobon, Csányi, Piti. Csere: Borsi (liberó), Bodnár, Kiss G. Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.
MÁV Előre SC-Foxconn: Deliu, Balázs, Boa, Listanskis, Kulcsár, Kholman. Csere: Takács M. (liberó), Doda. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

 

Igazi rangadó volt, hiszen az elsőt fogadta a második az Extraligába jutásért folytatott küzdelemben. Jobban kezdett a vendéglátó, 5:1-es hazai vezetés után felzárkóztak a fehérváriak, de jöttek Davi Pozzobon pontos és erős ütései, és újra koncentráltabb volt a szegediek játéka. A hajrára 20:13-as Tisza-parti vezetéssel fordultak. Végül nyolc szettlabdájából a harmadikat ki is használta a házigazda. Majd ott folytatta narancsmezes legénység, ahol abbahagyta, 9:8-ig aránylag szoros volt az állás, ám ezt követően a hajrá felé igyekezve 20:14-re is vezettek. A Fehérvár nem hagyta annyiban, 22:22-re feljöttek, úgy, hogy addig még egy pillanatra sem vezettek, és a vége újfent a Szegedé lett.

 

A harmadik szett elején vezetett először a MÁV Előre, de ekkor még gyorsan fordított a hazai gárda. Aztán a harmadik szett második felében már nem volt mese, kíméletlenül kihasználta riválisa hibáit a MÁV Előre, és simán szépített. A negyedik játszmában jól kapta el a fonalat a Loki, 4:0-val indított, bár a Vidux 9:9-nél ért utolérte őket, sőt a vezetést is átvette. 19:15-nél még előnyben voltak, innentől viszont megint jött egy remek Mávos hajrá. Hat pontot gyűjtöttek zsinórban és már náluk lett az előny, melyet sikerült megőrizni az utolsó pillanatokig. Az ötödik szettben 9:8-as fehérvári vezetésig felváltva estek a pontok, ezután viszont már kézben tartották, és nyerték a találkozót Dávid Zoltán tanítványai, és újabb lépést tettek az Extraliga felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában