Demoralizáló vereség

2022.01.12. 21:02

A Vác nem adott túlságosan sok sanszot az Albának

A női kézilabda K&H Liga 11. fordulójában a sérültekkel és betegekkel teletűzdelt Alba Fehérvár KC nyolcgólos vereséget szenvedett a motiváltan, és rendkívül lelkesen játszó Váci NKSE csapatától.

Káldor András

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Igencsak kutatniuk kellett az emlékeikben az Alba Fehérvár KC szurkolóinak, hogy legutoljára mikor szoríthattak bajnoki összecsapáson kedvenceiknek. Nem vitás közel két hónappal ezelőtt, 2020. november 20-án fogadta a Budaörs csapatát az Alba, azóta a világbajnokság miatt elrendelt szünet és a pandémia is közbeszólt, és nem léphettek pályára Boris Dvorsek vezetőedző tanítványai. A csapatnak december végén elmaradt a meccse a DVSC ellen, mivel a keretből többen elkapták a koronavírust, és nem tudtak kiállni. Dvorsek, aki „belesérült” még november elején a Szombathely elleni győzelembe, bokaműtétjét követően már a rehabilitációt végzi, és teljes mértékben, kerekesszék és mankó segítsége nélkül dirigálhatta a lányokat az oldalvonal mellől. A Vác, amelynek a múlt szombaton szintén elmaradt az EHF Európa Liga csoportkörében a francia Chambray Touraine Handballal a mérkőzése annyival járt az Alba előtt, hogy ők legalább december végén lejátszották a soros bajnokit a Budaörssel, ahol nyertek.

Aztán nagyon úgy tűnt az első játékrész lefújása után, hogy a Duna-partiak eme sorozata folytatódik. Rettentően rosszul kezdte a találkozót a Fehérvár, a 8. percben már 7-2-re vezettek a piros-kékek a válogatott Kácsor Gréta és Helembai Fanny vezérletével. Roppant sok hibával játszott az Alba, nem volt olyan, aki összefogja a gárdát, sok volt az eladott labda és a védekezési hiba. A Vác pedig ezeket rendre megbüntette, hallatlanul könnyedén érték el találataikat, így nem lehetett azon csodálkozni – miközben volt egy hétperces hazai gólcsend – hogy a 16. percben Helembai harmadik góljával tízre hizlalta előnyüket, 6-16. A vendéglátók drukkerei csendben szemlélték a csapat szenvedését, míg a váciak ütemesen biztatták az övéiket. Nem volt jó ezt hallani, és látni… Emellett azt is megmutatta a váci együttes, hogy mennyire egyszerű játék a kézilabda, lerohanásaikat, bejátszásaikat követően többnyire középkezdéshez kellett felállnia az Albának. A félidő hajráját ugyan megnyomta Tricsuk Krisztina és Utasi Linda, ám ez édeskevés volt, és kilencgólos különbségű vezetéssel mehettek pihenőre a látogatók.

A szünet után úgy tűnt, talán sikerült valamelyest rendet tenni a fejekben Boris Dvorseknek, ám továbbra is gond volt a csapat védekezésével és a koncentrációval. A Vác pedig nagyon figyelt arra, hogy tartsa a megfelelő távolságot, és nem is tudták megközelíteni őket nyolc gólnál jobban. Az Albában Töpfner Alexandra feljavult a második harminc percre, de ezen kívül túlságosan sok üdvözítőt nem láthattak az érthetően csalódott fehérvári szurkolók.  

Jegyzőkönyv:

Alba Fehérvár KC – Váci NKSE 28-37 (13-22)

Székesfehérvár, 300 néző. Vezette: Bóna Szabolcs, Földesi Csaba

Alba Fehérvár KC: Tóth Nikolett – Töpfner 8 (1), Boldizsár 4, Gerháth K., Varga E. 2, Triscsuk 6, Szarka A. 1. Csere: Pijevic, Kubina (kapusok), Besszer 3, Utasi 4, Domokos D., Dubán, Takó 1, Háfra L., Sulyok. Vezetőedző: Bortis Dvorsek 

Váci NKSE: Pásztor B. – Diószegi 3, Hámori 4, Helembai F. 7, Kuczora 9 (3), Kácsor 5, Schatzl Natalie 2. Csere: Bukovszky (Kapus), Kovalcsik, Aron 2, Bárdy 2, Grosch 2, Világos 1, Balogh P.. Szondi. Vezetőedző: Ottó Katalin

Kiállítások: 4, ill. 6 perc Hétméteresek: 2/1, ill. 3/3

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában