Székesfehérvári Városi Polgárőrség

2024.05.26. 07:14

Eredményes volt a 2023-as év a székesfehérvári polgárőröknek

A Székesfehérvári Városi Polgárőrség a hét végén az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium éttermében megtartotta közgyűlését amelyen részt vett Rabóczky Zsolt tűzoltó alezredes, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi főfelügyelője, Schek Géza alezredes, a Székesfehérvári Városi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője, Viza Attila, Székesfehérvár Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője, közbiztonsági tanácsnok, Cseh István, a Fejér Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke.

Fotó: Csató József

Pintér László, a Székesfehérvár Városi Polgárőrség elnöke tartott beszámolót a múlt évi tevékenységükről.

Elmondta, hogy eredményes évet tudhatnak magukénak a vármegyeszékhely polgárőrei. Az önkéntes bűnmegelőzési egyesület 140 taggal rendelkezik. A megyei jogú város életében immár több mint 30 éve részt vesznek a közrend és közbiztonság fenntartásában, a hivatásos szervek mellett, velük szorosan együttműködve.

Kimagaslóan jó viszonyt ápolnak a megyei és a városi rendőri szervekkel, a városi önkormányzattal, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival.

Önkéntes mentőszervezetként is működnek, így nagyon jó partnerségi viszony alakult ki a tűzoltó és katasztrófavédelmi szakemberekkel. Ez éles helyzetben is megmutatkozott, amikor a tragikus kimenetelű Börgöndi Repülőnap alatt és után kellett együttműködniük.

Fotó: Csató József

Tavaly a székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskolában az ”apró polgárőröknek” bemutatkozó és ismertető foglalkozást tartottak. Megyei közlekedésbiztonsági továbbképzést szerveztek az Árpád Szakképző Iskolában, rendőrségi előadókkal.

A székesfehérvári polgárőrök számos sport és kulturális rendezvény biztosításában is részt vettek a városban és vidéken is.

Ugyancsak jelentős munkát végeztek iskolakezdéskor és Mindenszentek, halottak napján. Részt vettek a „Te szedd!” hulladékgyűjtési akcióban. Idén pedig az OPSZ felhívására részt vesznek az illegális hulladéklerakó helyek felderítésében és megszüntetésében is.

Tagjaik 600 óra szolgálatot teljesítettek az országhatáron, az illegális migráció felszámolását segítve.

Összességében 2023-ban az egy polgárőrre jutó szolgálati idő meghaladta a 192 órát.

Fotó: Csató József

Czvikli Attila elnökhelyettes tartott pénzügyi beszámolót.

Mivel a tisztségviselők mandátuma lejárt, így újabb öt évre egyhangú szavazással megválasztották a vezetőséget.

Az elnöki posztra ismét Pintér László kapott bizalmat, az elnökhelyettes újból Czvikli Attila. a titkár pedig Paál Andrea lett. A Felügyelő bizottság elnöke: Katona Szilvia. Tagjai: Kajtár József és Balogh Ferenc.

A közgyűlésen elismeréseket adott át Cseh István és Pintér László. Nyolcan kapták meg Az év polgárőre kitüntetést. A régóta szolgáló polgárőrök pedig átvehették a 30 és 25 éves szolgálatért járó OPSZ Oklevelet.

Cseh István vármegyei elnök megköszönte a Székesfehérvári Városi Polgárőrség vezetőségének és tagjainak a múlt évi eredményes tevékenységét és további jó erőt, és egészséget kívánt az idei sokrétű feladatok végrehajtásához. Elmondta, hogy a vármegyei szövetség egy számítógép átadásával segíti majd az egyesületet.

Fotó: Csató József

Szerző: Csató József

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában