kézilabda

2021.09.27. 18:24

Végjátékban vérzett el a Gárdony

Idegenben nem megy, harmadik bajnokiján második vereségét szenvedte el a Gárdony-Pázmánd NKK csapata a női kézilabda NB I/B-ben.

Ferencz Balázs

Szent István SE – Gárdony-Pázmánd NKK 25-23 (10-10)

Tököl, 70 néző. V.: Hársfalvi, Mórocz.

SZISE: Hadfi, Pompor (kapusok) – Balla 6, Albert, Kulcsár D. 2/1, Dancsó, Balogh B. 3, Szerző 4/1, Horváth A. 2/1, Takács Sz., Kun-Szabó, Szalai, Pécsi 5, Osvai 3. Vezetőedző: Nagy Attila

Gárdony: Vajk, Christe 1, Németh Zs. (kapusok) – Győrffy 4, Hamuth 3, Becséri 6, Nagy A. 2, Czuczu 2, Dublinszki, Pados 4/4, Sárvári, Vernes, Bocsi, Szilágyi, Ágoston, Szűcs N. 1. Edző: Virincsik Anasztázia

Hétméteresek: 6/3 ill. 5/4

Kiállítások: 4 ill. 6 perc

Miután a SZISE első két mérkőzésén nem szerzett pontot, a Gárdony-Pázmánd NKK a győzelem reményében utazott Tökölre. Már csak azért is, mert a Magyar Kupában az Ajkát búcsúztató tópartiak sem kezdték a bajnokságot elsöprően. A NEKÁ-tól elszenvedett vereséget követően a Szombathelyi KKA U19-et legyűrték Virincsik Anasztázia lányai, s úgy tűnt, a SZISE vendégeként is sikert aratnak. Azonban rendkívül szoros csata alakult ki, 7-2-re elhúzott a SZISE a fegyelmezetlen bemelegítéssel és játékkal előrukkoló Gárdonytól, kemény meló kellett Czuczuéktól, hogy 10-10-re kapaszkodjanak fel a szünetre. Fordulás után a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, de előnyük tudatában elkényelmesedtek, s a kiegyenlített csata főként annak volt betudható, hogy a gárdonyi lányok rengeteg technikai hibát vétettek, számos pontatlan átadással hozták helyzetbe a hazaiakat. A döntés a végjátékra maradt, s a SZISE jött ki jobban az időkérés-viadalból. A lefújás előtt nem sokkal, döntetlen állásnál kért időt Virincsik Anasztázia, de ezt nem tudta a maga javára fordítani a Gárdony-Pázmánd, egy újabb technikai hibából gólt kapott. Ráadásul Ágoston ziccerben rontott, majd a vége előtt fél perccel, a hazai időkérést követően bebiztosította győzelmét a SZISE. A bajnokság negyedik fordulójában, október 3-án, vasárnap 17 órakor a Csurgói NKC-t fogadja a Gádony.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában