kézilabda

2021.09.28. 20:34

Kiköszörülte a csorbát az Alba-MÁV-Előre

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 2. fordulójában a végjátékot idegekkel jobban bíró albások fontos győzelmet arattak, míg a martonvásáriak másodszor is vereséget szenvedtek.

Krebsz András

Bárdos Gergő (a labdával) nyolc gólt hintett

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap-archív

Alba-MÁV-Előre SC–Kecskeméti TE U22 29-26 (13-13)

VOK, 50 néző, vezette: Őri, Pozdena.

Alba-MÁV: FODOR – Králl 4, ifj. Grőber M. 4 (1), Szalczinger, BÁRDOS 8, Kanyó Á. 3, Kanyó B. 2 (1). Csere: Salamon P. (kapus), ORBÁN 5, Kónya B. 1, Rohonyi 2, Harsányi, Giday. Edző: Grőber Mátyás.

Eredmény alakulása: 7. perc: 1-3, 14. p.: 8-4, 21. p.: 9-7, 26. p.: 11-11, 38. p.: 17-16, 45. p.: 19-20, 53. p.: 23-22, 58. p.: 26-26.

A tököli fiaskó (20-25) után nagy fogadkozás előzte meg fehérvári részről a kecskemétiek elleni rangadót.

A Grőber-Madár páros által irányított hazai alakulat szezonbeli első hazai összecsapásán már soraiban tudhatta Králl Richárdot, ám Kovács Gergő és Hátas Richárd továbbra sem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére. A balkezes szélső az első félidőben négy kísérletéből háromszor a kapuba talált, ráadásul Bárdosnak is jó százalékkal sült el a keze, ennek ellenére a nyitott védekezésükkel sok galibát okozó kecskeméti fiatalok nem engedték leszakadni a piros mezeseket.

A második játékrész kiélezett csatát hozott, ebből pedig a rutinosabb székesfehérváriak jöttek ki jobban. Kanyó Bencéék lövőszázaléka érezhetően feljavult (az első félidei 50 után már 64 százalékos hatékonysággal tüzeltek), a térfélcsere előtt sokat hibázó ifj. Grőber nagyot javulva négyszer is beköszönt az alföldieknek, az öt találatot jegyző beálló, Orbán Szabolcs egy lövést sem rontott, míg a kapuban remeklő Fodor összesen tizenhárom védéssel járult hozzá a sikerhez.

– Tudtuk, hogy munkás mérkőzés lesz, szerencsére a fejünk helyén volt, készültünk a nyitott védekezés ellen, fontos győzelmet arattunk. Még dolgoznunk kell, hogy elérjük a tavalyi szintünket – értékelt Madár Imre, az Alba-MÁV-Előre tiszteletbeli elnöke.

Bárdos Gergő (a labdával) nyolc gólt hintett
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap-archív

Martonvásári KSE–Dabasi KC VSE 28-40 (12-20)

Tóth Iván sportcsarnok, 50 néző, vezette: Ritter, Sörös.

Martonvásár: Mihálovics, Szokoli – Lesó 2, Deák, Varga V. 1, Dobos, Koncsár 5 (1), Török 4 (1). Bakos, Benczik 2, Sarkadi 1, Kiss A., Kónya B. 6 (2), Szabó L. 4, Orisek, Kerényi 3. Edző: Kurán István.

A volt cunderes játékosokkal megerősített martonvásáriak már az első játékrészben ledolgozhatatlannak tűnő hátrányba kerültek, a különbség a folytatásban pedig még tovább nőtt.

A hazai gólgyártásból Kónya Balázs és Koncsár Gergely vette ki a legjobban a részét, ám ez is kevésnek bizonyult a nagyarányú vereség elkerüléséhez. Az MKSE két forduló után nulla ponttal a tabella 12. helyét foglalja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában