Frissen Fejérből

2021.08.20. 15:00

Visszatér Mórra a rally mezőnye

A jövő hétvégén ismét a rally versenyzők veszik át a vértes útjai fölött az uralmat. A Vértes Rallyn nagy szerepet kap Mór, valamint visszatér az ifj. Fogarasi Attilát is a soraiba tudó Rally2 mezőnye.

Beke Zsombor

Ifj. Fogarasiék Hondája készen áll a hazai versenyre

Fotó: Soós

Majd három hónap után tér vissza a Rally2 a hazai sportág vérkeringésébe. A kategória, ahol ifj. Fogarasi Attila is rajthoz áll utoljára a májusi Ózd-Eger Rallyn indult, majd a versenyzők és szövetség között konfliktus alakult ki. Úgy tűnik, az ügy pozitív irányba mozdulhatott el. A másodosztályon kívül az egész esemény is visszatér Mórra és környékére, sőt a szervezőktől megtudtuk, hogy a Fejér megyei település a tavalyi évhez képest nagyobb szerepet fog kapni a versenyhétvége során.

– Lesznek programok, amelyekkel a közönségnek próbálunk kedveskedni – mondta Lakatos Róbert főszervező. – Például a városon belül szombaton egy rajceremóniát tartunk, ahol mind a három kategória (Rally1-ob, Rally2, Historic) mezőnye felvonul. A szombati és a vasárnapi napon a szervizpark is látogatható lesz, valamint az autókon kívül ingyenes közlekedésbiztonsági park is várja majd az érdeklődőket, amely a hétköznapi biztonságos közlekedést mutatja majd be.

A gyorsasági szakaszok jövő szombaton kezdődnek, összesen 130 kilométeres táv vár a versenyzőkre, előfutókkal együtt 125 autót láthatnak majd a kilátogatók. A Rally1 kategóriába 61 (köztük Mads Ostberg), a Rally2-be 38, míg a Historicba 15 páros adta le a nevezését. A Rally2-ben ott lesz a pontversenyt jelenleg vezető móri születésű ifj. Fogarasi Attila Toloczkó Péter oldalán.

– Nagy öröm, hogy újra itt versenyezhetünk. Régen, amikor a Fehérvár Rally haladt át itt, akkor is nagy élmény volt, de most, hogy Mór lesz a központ, csak azt tudom mondani, mint tavaly, ez egy álom, hogy a saját városomban versenyezhetek. Pusztavám, Oroszlány környéke pedig szívem csücske, hiszen itt nőttem fel – nyilatkozta ifj. Fogarasi Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában