foci

2021.07.21. 22:13

Újra északon a csapat

Szerda délután megérkezett a lett fővárosba a Puskás Akadémia csapata, amely csütörtökön 18 órától vív meg az Európa Konferencia-ligában az FK Rigas FS együttesével.

Németh Krisztián

Jakub Plšek (háttal) Finnország után Lettországban fókuszálhat a labdára

Fotó: PAFC/ifj. Döme László

Jó teljesítményt nyújtva, magabiztos 2-0-ás győzelemmel (egy ön-, és egy bombagóllal) vívta ki a továbbjutást a PAFC az első selejtezőkör visszavágóján, az Inter Turku ellen összesítésben elért 3-1-es eredmény révén ma már a második fordulóban lépnek pályára a felcsútiak. Megint észak felé kellett venni az irányt, de ezúttal nem kellett elrepülni Helsinki magasságáig, a repülőgép a lett fővárosban landolt.

Könnyen lehetett volna másképp is, mert az FK Rigas FS továbbjutása cérnaszálon függött. Drámai körülmények között, hosszabbításban 6-5-ös összesítéssel kvalifikáltak a második körbe a feröeri Klaksvik ellenében.

Meglepő lenne, ha ez is egy sokgólos párharc lenne, bár nyilván nem bánnánk, ha ez a PAFC fölényét mutatná.

Jakub Plšek (háttal) Finnország után Lettországban fókuszálhat a labdára
Fotó: PAFC/ifj. Döme László

– Felkészültünk az ellenfélre. Gyakran alkalmazzák a letámadást, ez lehet az erősségük – mondta Komáromi György, a PAFC támadója. – Nincs egyértelmű esélyese a párharcnak, minden a pályán fog eldőlni.

– Nincs miért aggódunk, alaposan tanulmányoztuk a lettek játékát – szögezte le João Nunes. Az összes idegszálunkkal a mérkőzésre koncentrálunk. Sok magas játékosuk van, sokat is ívelgetnek, a szélső hátvédek is gyakran adnak be. Az erős fizikumukat próbálják majd kihasználni, és igyekeznek majd minél több pontrúgást kiharcolni a kapunk közelében. Fizikálisabb futballt játszanak az Inter Turkunál – zárta mondandóját a hátvéd.

A találkozó magyar idő szerint 18 órakor kezdődik a Slokas stadionban a tengerparti üdülővárosban Jurmalában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában