szinkronúszás

2021.06.24. 22:42

Tizenhét egyesület látogatott el a fehérvári Orka Kupára

A koronavírus-járvány 2020-ban meghiúsította a szinkron­úszó Orka Kupa megrendezését, idén azonban a fehérvári egyesület már meg tudta szervezni az eseményt. A hazai versenyzők szép eredményekkel örvendeztették meg szüleiket és edzőiket.

Beke Zsombor

A vegyes kombinációs kűrben első helyezett fehérvári csapat

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A 2020-as évben rengeteg verseny elmaradt a járvány miatt, legyen szó akár hazai vagy nemzetközi eseményről. Az Orka SE sem tudta a tavalyi esztendőben megrendezni a hagyományos szinkronúszóversenyét. Az idei esztendőben a pandémiás helyzet javulásával, bár a megszokottól eltérő időpontban, de a fehérvári klub ismét megszervezhette az Orka Kupát, amelyen 17 hazai egyesület képviseltette magát.

– Nagyon jó volt végre, hogy nem egy üres, néma uszodában kellett versenyt rendezni. Nemcsak a gyerekek szurkoltak egymásnak, hanem a szülők is jelen lehettek – nyilatkozta lapunknak Molnár Andrea, az Orka SE vezetőedzője. – Másfél éve nem volt ilyenre példa, utoljára 2019 decemberében látogathattak ki nézők egy szinkronúszóversenyre. Általában mi szoktuk nyitni tavasszal a szezont, így 2020 márciusában is miénk lett volna az első verseny, de a pandémia közbeszólt. A tavalyi év teljesen kiesett, ősszel online versenyeket már rendeztek, illetve tavasszal ugyan nézők nélkül, de voltak hazai események. Az idei Orka Kupával kapcsolatban ki kell emelni, hogy már nagyon a szezon végén járunk, az iskola befejeztével a gyerekek már jóval fáradtabbak. Ennek ellenére színvonalas versenyt láthattak a nézők, minden versenyzőnkkel elégedettek voltunk.

Az utánpótláscsapat B kategóriájában az Orka SE versenyzői végeztek az első helyen
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az Orka SE versenyzőinek eredménye a hazai rendezésű kupán:

Szólóban junior korosztályban Szabó Virág a 2., felnőtt korosztályban Baranyai Sára 3., míg Holczmann Dóra a 4. helyen végzett.

Páros versenyszámban a kezdők között Bagi Kála és Galaczi Anna duója 4. helyezett, Fazekas Boglárka és Kovács Panni 5., míg Mészáros Anna és Szabó Anett 6. lett.

A felnőttek mezőnyében Baranyai Sára és Vigh Kamilla párosa 2. helyezést ért el.

Csapateredmények:

2. hely: Lukácsi Dóra, Soproni Hanna, Vidra Petra, Fenyvesi Dorina;

3. hely: Kovács Kamilla, Polgár Emma, Simon Emma, illetve Grozeva Darina, Deme Boglárka, Pápai Fanni;

6. hely: Fülöp Zita, Heltay Panna és Lövész Réka.

Utánpótláscsapat B kate­gória:

1. hely: Baranyai Magda, Burger Ágota, Csizmadia Nikolett, Földi Zsóka, Grozeva Szonja, Mészáros Emese, Süveg Anna, Tóth Bettina.

A vegyes kombinációs kűrben első helyezett fehérvári csapat
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Junior technikai csapat kűr:

1. hely: Bródy Gréta, ­Fábián Lara, Grátzl Gréta, Szabó Virág, Varga Jusztina, Vigh Kamilla.

Vegyes kombinációs kűrben:

1. hely: Balogh Zsuzsanna, Fésüs Napsugár, György Izabel, Hegedűs Kisó, Pálinkás Noémi, Pinka Luca, Poór Dóra, Szakáll Sára, Tímár Amina.

Felkészítő edzők: Trungel Viktória, Tőke Teodóra, Molnár Andrea

A nyári szünet a junior és felnőtt versenyzők számára még nem kezdődhetett el, rájuk még vár a nemzetközi indulókat is felvonultató Hungarian Open július első hétvégéjén, valamint az Orka SE versenyzője, Szakáll Panna a juniorválogatott tagjaként a máltai Európa-bajnokságon áll majd rajthoz. A fehérvári egyesületet egyébként nemcsak Panna fogja képviselni Máltán, hanem az Orka SE szakmai munkáját segítő Vizi Judit is a helyszínen lesz, méghozzá az Eb referens bírójaként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában