Frissen Fejérből

2021.05.02. 20:24

Leszakadt az ég a Viszló Transz Kupán

Jó idők járnak a hazai teniszre, hiszen jelentős nemzetközi tornát rendezett a Kiskút Tenisz Klub. Viszont a döntősök dolgát megnehezítették a természeti elemek.

Németh Krisztián

Galambos Gábor versenyigazgató gratulál Fenyves Grétának

Fotó: a klub

Mit sem ér a hideg szél nélkül. Abból is kijutott a döntősöknek vasárnap. A viharos szél sokszor megnehezítette, a leszakadó ég olykor el is lehetetlenítette a teniszezést a Kiskút útján vasárnap. Az utánpótlás, egész pontosan a 16 éves korosztályt megcélzó nemzetközi tornán. Közel százfős, meglehetősen erős mezőny jött össze Székesfehérváron. A nőknél magyarok: Fenyves Gréta és Major Stella játszotta a finálét. Előbbi, a torna harmadik kiemeltjeként 6-2 3-6 6-2-vel nyerte meg a Viszló Transz Kupát. Viszont Gréta párosban a francia India Fenieysszel az oldalán két szettben alulmaradt a szlovák Emma Karasova–Ema Mravcova kettőssel szemben.

Galambos Gábor versenyigazgató gratulál Fenyves Grétának
Fotó: a klub

Meglepetésre a fiúknál az első két kiemelt nem jutott döntőbe. Az osztrák Joel Schwaerzler (4. helyen kiemelt) és a szlovák Simon Normann (7.) különös kihívás elé került a pályán, az eső miatt nem győzték melegen tartani izmaikat. Végül kétszettes küzdelem után 6-3, 6-1-es győzelemmel az osztrák vihette haza a kupát. Schwaerzler párosban honfitársával, Nico Hipllel nyert magabiztosan a szlovák Samuel Guzon, Simon Normann duó ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában