Három pont kellene

2021.04.09. 22:19

Ha a Vidi még második szeretne lenni, muszáj győzni

A labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában a Szabics Imre vezette új szakmai stáb hazai pályán is bemutatkozik a Mol Fehérvár kispadján. A vendég az Újpest FC lesz.

Beke Zsombor

Szép emlékek a két csapat legutóbbi sóstói derbijéről: nézők előtt 5-1-re nyert a Vidi

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Legutóbb a két csapat az első tavaszi fordulóban találkozott egymással, akkor Újpesten sima, 5-0-ás fehérvári győzelem született. A siker akkor még életben tartotta a bajnoki cím reményét. Azóta sok minden történt, a Fehérvár nemhogy az első, már a második helytől is egyre távolabb kerül.

A gyenge teljesítmény azóta már eredményezett egy edzőváltást, Márton Gábor helyére ideiglenesen az addigi másodedző, Szalai Tamás került, majd április 1-je óta a Szabics Imre, Juhász Roland, Torghelle Sándor alkotta trió felel a szakmai munkáért. A múlt hétvégi bemutatkozás nem sikerült a legtökéletesebbre, a Kisvárdán megrendezett bajnokin egy pontot szereztek Nikolicsék. Azon a találkozón Fiola Attila kiállítása miatt több mint egy félidőt emberhátrányban kellett futballozniuk a fehérváriaknak. A Vidinek nagyon fontos lenne a három pont megszerzése a szombati, Újpest ellen mérkőzésen. Hat fordulóval a bajnokság vége előtt tíz pont a hátrány a második helyen álló Puskás Akadémia ellenében, így ha oda akarnak érni a dobogó középső fokára, már nem szabad hibázni.

Szép emlékek a két csapat legutóbbi sóstói derbijéről: nézők előtt 5-1-re nyert a Vidi
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Ebben a szezonban két magabiztos győzelmet szereztünk az Újpest ellen a bajnokságban, nyilván nagyon jó lenne ismét egy sok gólos sikert elérni ellenük, de minden mérkőzés más – nyilatkozta az együttes védője, Rus Adrián a fehérvári klub honlapjának. – Összességében nehéz meccsre számítok, de csak a győzelemben gondolkodunk. Nagyon fontos lesz a csapategység, legutóbb Kisvárdán is azért tudtunk bő egy óra emberhátrány ellenére pontot szerezni, mert végig egységesek voltunk a pályán. Bízom magunkban és abban is, hogy szombat délután itthon fogjuk tudni tartani a három pontot.

A közelmúltban Stopira kijutott a Zöld-foki szigetek válogatottjával az Afrikai Nemzetek Kupájára. Az idei szezonban elsősorban középhátvádként szereplő játékos ezt a pozitív érzést igyekszik majd tovább vinni a bajnokságban is.

– Jó érzésekkel tölt el az új szakmai stáb érkezése, régóta ismerem őket, valakivel együtt is játszottam – mondta a klub honlapjának Stopira. – Bár legutóbb döntetlent értünk el, emberhátrányban úgy érzem, hogy nem volt rossz ez az eredmény. Győzni akartunk, és ezt a szemléletet kell továbbvinnünk. Kemény meccsre számítok az Újpest ellen, jó csapat, jó formába kerültek a tavaszi mérkőzésünk óta. Élesnek és fegyelmezettnek kell lennünk végig.

A vendégek a tavasznak új vezetőedzővel vágtak neki Michael Oenning személyében. A kezdeti nehézségek után jó formának örvend az Újpest, az elmúlt öt mérkőzésükön 10 pontot szereztek, 3 győzelem mellett egy döntetlen és egy vereség a mérlegük. A fehérváriak ennél rosszabb formában vannak, hiszen 5 találkozó alatt csak 8 pontot szereztek, két-két győzelem és döntetlen mellett egy vereséget könyvelhettek el. Az újpestiek elleni mérkőzés szombaton 17 órakor kezdődik a Mol Aréna Sóstóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában