Január 11-én kezdik el a téli alapozást

2021.01.03. 19:02

Dobogóról álmodozik az Iváncsa csapata

Az összképet nézve nem lehet panasza az NB III-ban szereplő Iváncsa KSE-nek, erről maga az elnök, Baki Imre számolt be lapunknak. A sikeres rajtról, a koronavírus-fertőzésekről és a tavaszi szezon célkitű­zéseiről beszélgettünk.

Kecskés Zoltán

Baki Imre, az Iváncsa KSE elnöke elégedett

Fotó: Varga Luca

Az első tíz fordulóban nyolc győzelem és két döntetlen volt az iváncsai felnőtt csapat neve mellett, amivel sokáig vezették a bajnokság küzdelmeit, majd a járvány őket is utolérte, kiestek a ritmusból, így végül a negyedik helyen zárták az első felvonást. De egyáltalán nem csalódottak, tudják, miben kell továbblépniük.

– Maradéktalanul nem lehetünk elégedettek, nyolc-tíz pont beragadt, amikor nüanszokon múlt, bár az is igaz, ha először bukdácsolunk, s a végén nyerünk zsinórban nyolc meccset, akkor teljesen más szájízzel zárjuk az őszt. Sajnos ehhez az is hozzájárult, hogy volt pár játékosunk, aki nem tudta visszanyerni jó formáját a kényszerű leállás után – mondta az Újpest FC II. elleni 3-0-s vereséget követően Baki Imre, aki hozzátette, az első hat volt az eredeti célkitűzésük, amit sikerült elérniük.

Baki Imre, az Iváncsa KSE elnöke elégedett
Fotó: Varga Luca

– Örök igazság, hogy mindig van hova fejlődni, és mi ezen leszünk a télen, hogy csiszoljunk a csapaton. Némi játékosmozgást tervezünk. Centert szeretnénk igazolni. Ha megnézzük az előttünk álló együtteseket, a befejező csatáraik több mint tíz találatot jegyeznek, szemben a mi öt-hat gólosainkkal. Neveket nem tudok még mondani, és nem is szeretnék, amíg nincs konkrét megállapodás. De ezenkívül nagy változás nem lesz a keretben, hiszen a rendszer működik. Szeretnénk borsot törni a nagyok orra alá. A jelenleg vezető Kecskeméti TE ellen mindenkinek nehéz dolga van, kiemelkednek a mezőnyből, ha játékban nem is annyira, de infrastruktúrában mindenképp. Egy megyei jogú városnak, úgy gondolom, leg­alább az NB II-ben van a helye, és ez így is van rendjén. Mi jól érezzük magunkat a harmad­osztályban, és bízunk benne, hogy a végére odaérhetünk a dobogóra. Persze tudjuk, hogy ez nem lesz egyszerű, de mindent megteszünk ezért.

Az Iváncsa KSE január 11-én kezdi a téli alapozást, melynek keretében hatszor is megmérkőznek baráti találkozón, hogy minél jobban fel tudjanak készülni a február végi tavaszi rajtra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában