jéghoki

2020.10.30. 22:07

A legjobb harmad

Az Erste Liga pénteki játéknapján saját magának tette izgalmassá az FTC-Telekom a Dunaújvárosi Acélbikák elleni rangadót. Négygólos hátrányt dolgozott le az utolsó játékrészben a DAB, de nem nyert.

Káldor András

A ferencvárosi Somogyi Balázst (zöld) gyötri az újvárosi David Pihlqvist

Fotó: FradiMédia

Jobban kezdett az FTC, ám a 8. percben Azari Zsolt ugrott ki egy korongeladást követően, lövése a kapuvasat súrolva szállt mellé. Majd a vendéglátók fokozták a nyomást, a 14. percben Roczanov Dezső kapott egy átadást az alapvonal közelében, laposan, élesen belőtt korongjába Tóth Renátó ért bele, James Hughson tehetetlenül szemlélte, ahogy a játékszer behullik a ketrecébe, 1-0. Ezután egy percen belül két gólt rámoltak be a fehér mezesek kapujába. Előbb Nagy Kristóf fejjel védett egy lövést, és a kontrából, Sági Martin passzából Nagy Gergő indulhatott meg, aki szólója végén nem hagyta ki a helyzetet, 2-0. Kissé szétesett a DAB játéka, a 16. percben saját harmadukban vesztettek korongot, nem tudtak felszabadítani, Hajós Roland löketét védte ugyan Hughson, de az ismétlést Somogyi Balázs kíméletlenül kihasználta, megszerezve ezzel a ligában a háromszázadik pontját, 3-0.

Az első szünet után, többen még a büfében szürcsölgették a teájukat, így lemaradtak az újabb hazai gólról. Mindössze 21 másodperc telt el, és egy gyors akció lezárásaként Tóth Gergely közreműködése után Sági vette be az újvárosi kaput, 4-0. A 25. percben a DAB addigi legnagyobb helyzetét láthattuk, Szappanos Dávid kapott remek korongot, Keegan Dansereau elé tálalt, akinek lapos lövésére hatalmas bravúrral reagált Nagy Kristóf.

A ferencvárosi Somogyi Balázst (zöld) gyötri az újvárosi David Pihlqvist
Fotó: FradiMédia

A harmadik harmad elején 1 perc 8 másodperc alatt vágott kettőt a DAB, nyíltabbá téve a meccset. Előbb első emberelőnyükkel éltek, a játékrész 2. percében, a kapu mögül kotorta be Nagy mamutja mellett a kapuba a pakkot David Mazurek, 4-1. Aztán egy villámgyors támadás végén Szappanos Dávid volt eredményes, 4-2. A hazaiak a gól után időt kértek, de hiába, mivel egy formás támadás végén Luis St. Pierre álompasszát Szappanos értékesítette, 4-3. Óriási esély kapott, a DAB, egy kettős előnyt szinte pillanatok alatt kihasznált Dansereau az 56. percben, 4-4. Ezután az 58. percben Dósa Krisztián elvesztette a korongot, Justin Hodgman visszatette az érkező Nagy Gergőnek, aki nem hibázott, 5-4.

JEGYZŐKÖNYV

FTC-Telekom–Dunaújvárosi Acélbikák 5-4 (3-0, 1-0, 1-4)

Tüskecsarnok, 387 néző. Vezette: Korbuly, Soós (Bedő, Muzsik)

FTC: Nagy K. – Kärmeniemi, Sarcia, Nagy G. 2, Sági M. 1 (1), Tóth A. – Ellerby, Tóth G. (1), Hodgman (1), Kulmala, Németh A. – Boros (1), Hegyi Á., Hajós (1), Somogyi B. 1, Tóth R. 1 – Bán, Pavuk, Roczanov (1), Tóth G., Tóth R. 1. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

DAB: Hughson – Kovács B. Z. (1), Nilsson, Azari, Németh P., Pihlqvist – Dósa, Phillips, Dansereau 1 (2), St. Pierre (3), Szappanos 2 – Hruby, Mestyán, Mazurek 1, Pinczés O., Török – Jakabfy, Lencsés, Gebei G., Pozsár, Somogyi N. Vezetőedző: David Leger.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc

Kapura lövések: 45-19

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában