házukat elvesztett családon segítenek

2020.07.17. 13:08

Meccs a jótékonyság jegyében

A Bicskei TC és a Tordasi SE csapatainak összefogásának köszönhetően jótékonysági labdarúgó mérkőzéssel segítenek Kovács Imre és családján, akik június 14-én iszap és víz áradatban elvesztették otthonukat. A találkozóra szombaton 17 órakor kerül sor a tordasi sportpályán.

Káldor András

A jótékonysági mérkőzés bevétele sokat segíthet a szerencsétlenül járt Kovács családon.

Fotó: A család

2020. június 14-én vasárnap délután ebéd utáni sziesztájához készülődött a Fejér megyei Gyúrón Kovács Imre és családja. A közeli gazdaságban traktorosként dolgozó 40 éves családfő feleségével l igyekezett éppen lecsendesíteni három gyermeküket, a 11 éves Dánielt, a 9 éves Leventét és az 1 éves Lilit, amikor hirtelen leszakadt az ég. Éveken át szorgos munkával csinosítgatták, korszerűsítették a közel százesztendős épületet, amely szeretett otthona lett a két tehetséges utánpótlás focista fiúnak is, akik a közeli Tordas SE-ben kergetik a labdát. Dániel a közelmúltban már számos különdíjat is kapott remek játékáért és nagy mennyiségben termelt góljaiért.

Annak ellenére, hogy a község fő utcájának mentén széles és mély árok választja el az épületet az úttól, ilyen heves viharnak nem tudott ellenállni az ingatlan. Szabályos folyóként gázolt át a telken a csapadékvíz, irdatlan iszapréteget sodorva az egész területre. Combközépig-derékig magasodott a víztömeg, foglyul ejtve a család tagjait. A kétségbeesett családot végül a katasztrófavédelem egységei menekítették ki az épületből, megelőzve a nagyobb bajt. A beszabadult víz és iszap szinte mindent tönkretett, a kárlista igen hosszú: totálkáros lett a család két tizenéves, az udvaron álló Daewoo gépkocsija, a ház teljes berendezése, a vadonatúj konyhabútor, a háztartási gépek nagy része, használati tárgyak, ruházat és a kertben lévő játékok. A család megélhetését segítő kis gazdaságban közel 300 csirke pusztult el, vége a veteményes kertnek és vastag sárréteg fedi a gyümölcsöst, valamint az ólakat is. A műszaki állapotfelmérést követően a család az 1923-ban épült épület elbontása mellett döntött.

A jótékonysági mérkőzés bevétele sokat segíthet a szerencsétlenül járt Kovács családon.
Fotó: A család

A fiúk sportegyesülete, a Tordas SE sportolói közül sokan a szomszédos településeken élnek, így a klub egymillió forintot ajánlott fel az egyesülethez kötődő gyúrói családoknak a károk enyhítésére és megállapodás született egy Tordas SE-Bicskei TC jótékonysági labdarúgó mérkőzésről is, melyre szombaton kerül sor.

A 2x30 perces összecsapáson biztosan pályára lép a többszörös magyar bajnok és kupagyőztes Vukmir Dragan, a Bicskei TC vezetőedzője, és a 6-szoros magyar válogatott Korolovszky Gábor, aki már hosszú évek óta a Tordas SE gárdáját irányítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában