Labdarúgás

2020.04.01. 21:15

Megrendeznék a BL-döntőt 

Az ­Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) mindenképpen megrendezné a két legnagyobb európai kupasorozat fináléját.

Dévai N. Csaba

Komoly fejtörést okoz a koronavírus miatti leállás az európai topfutballt vezetők számára, hiszen kontinentális viszonylatban nagyságrendekkel több anyagi forrás jövője forog kockán, mint az egyes tagállamok szövetségei, illetve egyes klubjainak esetében. Az egyik ilyen fontos mozgatórugó a televíziós közvetítésből származó jogdíjak, amelyek Nyugat-Euró­pában több millió euróra is rúghatnak csapatonként. Ebből kifolyólag, abban az esetben, ha nem játszanák végig a Bajnokok Ligája, valamint Európa-liga küzdelmeket, a már korábban, előre kifizetett jogdíjakat is vissza kellene fizetniük az egyes kluboknak.

Ez a pénzügyi húzás azonban még inkább nehezítené az amúgy sem ideális anyagi helyzetben lévő csapatokat dolgát, amelyek folyamatos tárgyalásokat folytatnak a játékosokkal és szakmai stábtagokkal a leállás idejére szóló fizetéscsökkentésről, illetve adott esetben fizetésmegvonásról. Várhatóan még a hét folyamán eldől, hogy akár zárt kapuk mögött, nézők nélkül, de végigjátszhatják a két legrangosabb kupasorozatot. Ennek a döntésnek az egyes szövetségek irányába is komoly következménye lenne, ugyanis ráerősítene azokra a már amúgy is határozott hangokra, miszerint valamilyen úton-módon, akár nyáron, gyorsított ütemben, de be kell fejezni a bajnokságokat, és a végén bajnokot, európai kupaindulókat, valamint kiesőket kell hirdetni. Az európai szövetség azzal is érvelt, hogy a hátralévő bajnoki és kupamérkőzések elhalasztása nagyobb káoszt okozna a későbbiekre, mint amennyi pozitívummal szolgál a jelenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában