Háromszázan a pályákon

2019.08.25. 22:17

Jövőre is Lajoskomáromban lehet a Dalnoki Emléktorna

Szombaton a Falunapi programok részeként 9-10-11 éves labdarúgó-palánták találkoztak a 14. alkalommal megrendezett Dalnoki Jenő Utánpótlás Labdarúgó Emléktornán.

Káldor András

Minden korosztályban nagy volt a küzdelem Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Még mielőtt rátérnénk az eseményre, melyen tíz egyesület korosztályos csapatai mutathatták be tudásukat néhány gondolat erejéig bemutatnánk a sorozat névadóját. Dalnoki Jenő, a Ferencvárosi TC örökös bajnoka 439 mérkőzésen 21 gólt szerzett. A legendás szélső hátvéd több mint három évtizedet töltött el a zöld-fehér klubnál, kétszer volt bajnokcsapat tagja, 1965-ben pedig meghatározó játékosa volt a Juventust legyőző VVK-győztes csapatnak. A magyar válogatottban 1952 és 1961 között 14 alkalommal szerepelt. Helsinkiben 1952-ben aranyérmet, nyolc évvel később Rómában 1960-ban bronzérmet szerzett a magyar olimpiai labdarúgó-válogatottal.

Visszavonulása után a bajnoki címig és KEK-döntőig vezette a zöld-fehéreket. 2006-ban szellemiségét megőrizve labdarúgó-akadémiát neveztek el róla, ahol 6–14 éves gyerekekkel foglalkoznak.

Lajoskomáromban, gyönyörű környezetben, kitűnően előkészített pályákon három korosztályban mintegy 250 ifjú labdarúgó kergette a labdát.

Az U9-es (2010. évben születettek) korosztályban a Vajdaságból érkező Topolya FC csapata végzett az élen, őket követte a felvidéki DAC Dunaszerdahely, és a Kaposvár együttesei. A 4. helyen a névadó Dalnoki Akadémia gárdája zárt, őket követte a Szekszárd, a házigazda Lajoskomáromi SE a hatodik lett.

Minden korosztályban nagy volt a küzdelem
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az U10-es (2009. évben születettek) korosztályban a Ferencváros TC ifjú labdarúgóié lett a dicsőség, a DAC Dunaszerdahely itt is a dobogó második fokára állhatott, míg a bronzérem a Topolya FC-é lett, a negyedik helyet pedig a Kaposvár együttese szerezte meg.

Az U11-es (2008. évben születettek) korosztályt a Siófoki Bányász SE nyerte a Dalnoki Akadémia, a Király SE Szombathely és a Soroksár együttesei előtt.

A rendezvényt követően a torna rendezője, a Dalnoki Akadémia jelezte, hogy jövőre is Lajoskomáromban szeretné a tornát megrendezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában