magyar férfi kézilabda-válogatott

2019.01.14. 22:01

Okos játékkal arattak diadalt a magyarok

A magyar férfi kézilabda-válogatott hétfőn harmadik mérkőzését játszotta a német–dán közös rendezésű világbajnokság D csoportjában, a mieink a 2015-ben még vb-döntőt játszó Katar ellen léptek pályára.

Káldor András

Lékai Máté (a labdával) volt a mieink legjobbja

Fotó: MTI

Többen is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, közel tökéletes, kilencvenszázalékos lövési hatékonyság mellett hatgólos sikert aratott csapatunk.

Magyarország–Katar 32-26 (16-11)

Legjobb dobók: Lékai 5, Bodó, Bóka 4-4, ill. Sinen, Marzo 5-5, Youssef, Capote 4-4.

Huszonnégy óra leforgása alatt második meccsét játszotta Magyarország férfi-kézilabdaválogatottja, amely első hivatalos mérkőzésén lépett pályára Katar ellen. Lendületes átlövő játékkal nyitott együttesünk, és a félidő folyamán végig állandósította három-négy gólos vezetését Balogh Zsolt vezérletével, aki bokasérülése miatt már nem mehetett ki a második felvonásra.

Lékai Máté (a labdával) volt a mieink legjobbja
Fotó: MTI

A szünet után tovább növekedett a magyarok előnye, bár a nemzeti együttes megingásait kihasználva ijesztésképpen feljött háromra Katar. Ez mindenesetre jókor jött, mert innentől újfent megrázta magát a magyar csapat, és egyáltalán nem volt kérdéses hatgólos győzelme.

Szerdán este hat órától pedig Egyiptom válogatottja lesz a magyar válogatott következő ellenfele.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában