bekerült a legjobb tizenötbe

2019.01.11. 15:30

Nagy lehetőség előtt az ifjú kézilabdás

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia tehetsége, Koronczai Petra is bekerült a Magyar Kézilabda Szövetség Elit Programjába.

Káldor András

Koronczai az NB I/B legeredményesebb újvárosija Fotó: DKKA

A szeptemberben elindított Elit Programmal Európában is egyedülálló módon igyekszik menedzselni és fejleszteni a legtehetségesebb utánpótlás korú játékosokat a Magyar Kézilabda-szövetség. A programot 15–15 leány és fiú játékossal kezdték meg, a gyengébbik nem kerete most egy újabb taggal bővült, ugyanis a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia 16 éves játékosa, a serdülő Európa-bajnoki aranyérmet nyert Koronczai Petra is bekerült a legjobbak közé.

Koronczai az NB I/B legeredményesebb újvárosija
Fotó: DKKA

– Felmérjük a játékosokat, megnézzük, hogy milyen állapotban vannak, erre felállítunk egy fejlesztési tervet közösen a klubedzőkkel. Ez biztosítani tudja a játékosok napi aktuális felkészülési munkáját, ebben próbáljuk őket segíteni, valamint az összes olyan képzési lehetőséget megvalósítjuk a klubokban, amely hozzájárulhat a fejlődésükhöz – hangsúlyozta Juhász István az Elit Program vezetője. A szerződés aláírását követően Koronczai Petra elmondta, nagyon nagy megtiszteltetés számára, hogy bekerült a kiválasztottak közé, és arra törekszik, továbbra is a tudása legjavát nyújtsa, hogy a jövőben is a résztvevője maradhasson a programnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában