Masters vb-t rendeznek Sukorón

2018.09.06. 21:26

Tavasszal végeznek a pályafelújítással, s jöhetnek az evezősök

Közeleg a verseny­idény vége a kajakosoknál, kenusoknál és evezősöknél, a VVSI sukorói pályáján már megkezdték a felújítási munkálatokat.

Ferencz Balázs

A kajakosok is gyorsabb pályát lapátolhatnak majd

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Velencei-tavi partfal-rekonstrukció keretében megújul a sukorói evezőspálya is. A hullámokat elnyelő rézsűs partfal mellett új bójarendszert is kap a pálya, s így pontosítják a versenytér távbeosztását is. Megújul a pálya környezete is. A Velencei-tavi Vízi Sport­iskola 2019 szeptemberében evezős masters világbajnokságot rendez.

– Múlt évben Szlovéniában, Bledben 4000 versenyző indult. Idén, Sarasotában lesz az idősebb evezősök világbajnoksága, kevesebb résztvevővel. A jövő évi megmérettetésen majdnem 5000 nevezőre számítunk – adta hírül Deák Csaba, a VVSI ügyvezetője.

Kilenc korosztály versenyez majd a sukorói evezős­pályán, ahol évközben 300 gyerekkel dolgozik az egyesület.

– Nagy eredménynek tartjuk, hogy 2–3 éve szinten tudjuk tartani a létszámot, hiszen minden évben jelentős számú fiatal „kinő” a VVSI-ből. Viszonylag kevés élsportoló válik a gyerekeinkből, de nem is ez a cél, hanem hogy sportoló embereket neveljünk.

A Sportiskola továbbra is csak az utánpótlás-nevelésre koncentrál, sportolói évről évre szállítják az érmeket a korosztályos versenyekről.

A kajakosok is gyorsabb pályát lapátolhatnak majd
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Egy-egy helyet mindig előrelépünk az éves ranglista-összesítésben, de mindig van hova fejlődnünk. A lehetőségeink adottak, azért dolgozunk, hogy ehhez méltóan szerepeljünk – vélekedett Deák Csaba. Fejlődni nem csupán az eredmények terén lehet, de a kajak-kenu sportág egyik fő eszköze, a hajópark gondozása is fontos feladat.

– Számos versenyzőnk olyan hajóval küzd, amivel már nem kéne. Jellemzően a Sportállamtitkárság az, aki tud ebben segíteni. Az elmúlt évben 10 millió forintot kaptunk hajóbeszerzésre, ami soknak tűnik, de ebből a pénzből 4–5 hajót tudunk vásárolni. Az idény végére az evezősök lesznek a legjobb helyzetben a felszerelés terén, hiszen a Magyar Evezős Szövetség rendelkezésére áll az az 1 milliárd forint, amit hajóvásárlásra költhet el, s ebből egy jelentős összeg jut a VVSI-nek is, amiből 7–8 új hajót tudunk venni. FB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában