öt arany, három ezüst, egy bronzérem

2018.09.17. 20:54

Nem ismernek lehetetlent az ARAK atlétái

A hét végén rendezték meg a váltófutó országos bajnokságot (ob), melyen az Alba Regia Atlétikai Klub (ARAK) egységei öt aranyat, három ezüstöt és egy bronzérmet nyertek.

Keszi Gréta

A székesfehérváriak álltak rajthoz legnagyobb számban a váltófutó országos bajnokságon a hét végén Fotó: ARAK

A fehérváriaknál már hagyomány a jó szereplés az ob-n, ezt ezúttal is bizonyították. Az ARAK serdülő fiú és lány váltói a 4×100, illetve a 4×300 méteres távon is a dobogó legfelső fokára állhattak fel. A rövidebb sprintben a Gombolai Nóra, Mohai Regina, Szabó Gréta, Gimesi Kata alkotta csapat 49,69-es, míg a Kovács Bence, Tatai Zalán, Lakatos András, Csornai János együttes 46,28-as idővel elsőként ért célba. Az ifjúsági korosztályban induló ARAK-os hölgyek is remekeltek, a Grubits Liliá­na, Takács Boglárka, Simon Viktória, Endrész Klaudia összetételű alakulat hatalmas fölénnyel, 48,19 másodperccel nyert bajnoki címet.

A székesfehérváriak álltak rajthoz legnagyobb számban a váltófutó
országos bajnokságon a hét végén Fotó: ARAK

4×300 méteren sem okoztak csalódást a zöld-sárga színekben atletizáló lányok, mindenkit maga mögé utasított Dobák Panna, Gombolai Nóra, Fein Jázmin és Mohai Regina. A fiúknál Tatai Zalán döntötte el az aranymedál sorsát, végül elsőként lépte át a célvonalat, így Károlyi Soma, Csornai János és Csoba Levente is győzelmet ünnepelhetett.

A Bodnár Lili, Ritter Lola, Grabecz Hanna és Antal Hanga alkotta újonc gárda 4×100 méteren, Mátó Sára, Enesei Rita, Zsiga Mónika, Takács Boglárka kvartettje a felnőttek 4×200-as váltójában, a junior korosztályos Punk Adrienn, Darabos Aliz, Pribék Adrienn, Budai Boglárka pedig 4×800 méteren szerzett ezüstérmet.

A legszorosabb versenyt a junior fiúk 4×600-as mezőnye hozta, de a koronázóvárosiak itt is dobogóra kerültek, Novák Boldizsár, Visi Zoltán, Jahola Péter és Csókás Nikolasz együttese 2 másodperces hátránnyal a harmadik helyen zárta a bajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában