Nagyváradon, először a profik között

2018.04.13. 16:00

Bemutatkozik a fehérvári bunyós, Hegyi Barnabás

Erdélyben lép szorítóba péntek este a Videoton Box Klub középsúlyú, hivatásos ökölvívója, Hegyi Barnabás.

Nagy Péter

Hegyi harcrakész állapotban várja első profi meccsét

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Közel 150 amatőr mérkőzéssel a háta mögött a télen intett búcsút az amatőrök táborának a 24 éves bokszoló, aki a fővárosból, a Vasas egyesületétől Székesfehérvárra tette át a székhelyét. A Kiliti Ferenc vezette Videoton Box Klub új szerzeménye a tervek szerint május 11-én, Szentesen lépett volna kötelek közé először, de a sors úgy hozta, hogy már ma este bemutatkozhat a profik között. Az utánpótlás- és felnőtt magyar bajnok egy négymenetes mérkőzésen debütál Bimbó Lajos (1 győzelem, 14 vereség, 2 döntetlen) ellen a nagyváradi gálán.

Hegyi harcrakész állapotban várja első profi meccsét
Fotós: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Hegyi Barnabás: – Már két évvel ezelőtt megfogalmazódott bennem, hogy profinak állok, de akkor még az amatőrök mellett döntöttem. Nem bántam meg, hiszen ebben az időszakban két döntőt is bokszolhattam. 24 évesen idejét éreztem annak, hogy a hivatásosok között is kipróbáljam magam. Az elsődleges célom, hogy magyar bajnok legyek, illetve a súlyomat minél könnyebben szeretném hozni, ezzel úgy néz ki, nem is lesz problémám. Akár nagyváltósúlyban is kipróbálnám magam, ha továbbra is sikerül ilyen könnyen megszabadulni a kilóktól.

Kiliti Ferenc, a Videoton Box Klub elnöke: – A májusi, szentesi gálára terveztük az első fellépést, de úgy másfél-két hete megtudtuk, hogy Barni már Nagyváradon bemutatkozhat. A jól sikerült felkészülés tudatában úgy döntöttünk, hogy elvállaljuk a felkérést. Barna nagyon jó alany amúgy, mindig nyitott az új dolgokra, egy higgadt bokszot várok tőle, türelmesen, kivárva, semmiképp se rontson neki az ellenfélnek. Ami a következő meccseket illeti, akkor már egy súllyal lejjebb szeretne bokszolni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában